Nieuwe schepen, nieuw aan boord,

nieuwe routes, toppromoties ...

6 februari 2019, ATC Cruises

Luxueuze door ATC Cruises begeleide reis naar Dubai en de Emiraten

Een van de vele interessante aanbiedingen van ATC Cruises is deze luxueuze cruise met de Crystal Esprit. All inclusive, met rechtstreekse vluchten, transfers en twee overnachtingen in het Armani Hotel in Dubai.

ATC Cruises staat in voor de begeleiding naar en van het schip, eenmaal aan boord doe je wat je wil en zijn er geen verplichtingen. Er is wel iemand van ATC Cruises aanwezig aan boord ( in dit geval Dirk Van Duyse).

Crystal Yacht cruises brochureprijs: vanaf 9.233 euro per persoon, nu bij ATC Cruises vanaf 5.408 euro.

Route: Brussel, Dubai (Armani Hotel), Sir Bani Yas (Verenigde Arabische Emiraten), Manama (Bahrein), Doha (Qatar), Abu Dhabi, Dubai, Brussel.

Data: 26 november tot 6 december 2019

Meer info: www.atccruises.be

 

6 februari 2019, Reizen Lauwers

Ontdek de parels van de Middellandse Zee met de MSC Divina, vanaf 800 euro

Dit is een heel mooie aanbieding van Reizen Lauwers. Je wordt ’s avonds thuis opgehaald en daarna met een luxueuze ***** ROYAL CLASS AUTOCAR naar Marseille gebracht. De volgende namiddag scheep je in op de MSC DIVINA en vertrekt je cruise van 7 dagen langsheen enkele van de mooiste steden van de Middellandse Zee. En dat voor maar 800 euro per persoon. Let wel fooien en alcoholische dranken zijn niet inbegrepen.

Route: Marseille, Genua, Civitavecchia/Rome, Palermo (Sicilië), Cagliari (Sardinië), Palma de Mallorca, Valencia, Marseille.

Data: 23 tot 31 mei 2019

Meer info: www.lauwers.be

 

 

17 januari 2019, Connections

Gratis lijnvluchten bij 3 premium al inclusive cruises van Norwegian Cruise Line

Ben je al langer weg van cruisen of wil je één van dé reistrends van de laatste jaren toch eens zelf proberen: het is nu het moment. Connections, vooral bekend voor goedkope vliegtickets en rondreizen, biedt in samenwerking met Norwegian Cruise Line 3 heel interessante Europese cruises aan. De cruises zijn premium all inclusive (dus ook de fooien en alcoholische dranken zijn inbegrepen) én je krijgt er nu ook de vluchten met Brussels Airlines gratis bovenop. Snelle boekers krijgen ook nog eens van 50 tot 500 dollar boordkrediet per kajuit.

Routes:

- Barcelona, Napels, Rome, Firenze, Cannes, Palma de Mallorca, met de Norwegian Epic, vanaf 1.189euro, vertrekdata Barcelona: elke zondag tussen 12 mei en 3 november 2019, vertrekdata Rome: elke woensdag tussen 15 mei en 6 november 2019.

- Venetië, Kotor, Corfu, Santorini, Mykonos, Argostoli, Dubrovnik, met de Norwegian Star, vanaf 1.189euro, vertrekdata: elke zondag tussen 9 juni en 3 november 2019.

- Kopenhagen, Warnemunde, Tallinn, St. Petersburg, Helsinki, Stockholm, met de Norwegian Getaway, vanaf 1.709 euro, diverse vertrekdata tussen 4 juli en 11 oktober 2019.

Meer info: www.connections.be

 

 

10 januari 2019, Cruise Plus

Luxueuze cruise met de Oceania Insigna, van Montreal naar Miami in 20 dagen

Prachtige cruiseroute met een prachtig schip in de beste periode voor deze regio (de oostkust van Canada en de USA): de Indian Summer. Met heel wat mooie en interessante havensteden en schitterende kleurrijke natuur.

De vluchten, transfers en fooien zijn inbegrepen. En als je boekt voor 31 maart kan je genieten van het Oceania Cruises Special Offer en krijg je ook gratis internet, een aantal gratis excursies, een gratis House Select Beverage Package en een onboard credit (bedrag afhankelijk van de lengte van de cruise).

Data: van 10 tot 29 september 2019

Route: lijnvlucht van Brussel naar Montreal, overnachting in viersterrenhotel Auberge du Vieux-Port, dan met de naar Trois-Rivières, Québec City, Saguenay, Charlottetown, Sydney, Halifax, Bar Harbor, Boston, New York, St. Georges (Bermuda) en Miami. Lijnvlucht terug naar Brussel.

De brochureprijs van Oceania Cruises is 8.396 euro per persoon, bij Cruise Plus ‘maar’ 4.946 euro!

Meer info: www.cruiseplus.be

 

 

6 januari 2019, Dreamline Cruises

Nu al zomerkoopjes voor cruises op de

Middellandse Zee

Het jaar is nog maar net begonnen maar voor je het weet, staat de zomer alweer voor de deur. Dit is het perfecte moment om je zomervakantie te boeken, en de landen rondom de Middellandse Zee zijn daarvoor een van de populairste bestemmingen. Waarom zou je niet eens kiezen voor een heerlijke cruise waarbij je een aantal van die landen in een keer kan bezoeken?

Dreamlines Cruises heeft alvast al heel wat aantrekkelijke aanbiedingen in petto. Enkele voorbeelden.

8-daagse cruise vanuit Venetië met de Rhapsody of the Seas (Royal Caribbean), vanaf 795 euro.

8-daagse cruise vanuit Barcelona met de MSC Seaview, vanaf 947 euro.

8-daagse cruise vanuit Genua met de MSC Fantasia, inclusief vlucht en overnachting in Palma de Mallorca, vanaf 1.037 euro.

11-daagse cruise vanuit Rome met de Koningsdam (Holland America Line), vanaf 1.599 euro.

Meer info: www.dreamlines.nl

 

 

4 januari 2019, Norwegian Cruise Line

Premium drankenpakket, fooien, wifi en tot 1.000 US dollar boordkrediet per kajuit inbegrepen!

Bij Norwegian, bekend van het freestyle cruiseconcept, kunnen de snelle beslissers, mooie koopjes doen.

De meeste cruises van deze rederij zijn al all-inclusive, maar op een geselecteerd aantal routes krijg je er, ter gelegenheid van NCL’s New Year Sale, nu ook nog een fors bedrag aan boordkrediet bij, afhankelijk van de gekozen kajuit.

Enkele voorbeelden van cruises waarbij je dat boordkrediet kan krijgen: 7 dagen vanuit Seattle naar Alaska via de Inside Passage (met de Norwegian Joy), 7 dagen in de Westelijke Middellandse Zee vanuit Barcelona (Norwegian Epic), 7 dagen in de westelijke Caraïben vanuit Miami (Norwegian Breakaway) of 10 dagen Australië en Nieuw-Zeeland vanuit Sydney (Norwegian Jewel).

Meer info: www.ncl.eu

 

 

20 december 2018

The Cruise Critic Editors' Picks Awards 2018

Naar jaarlijkse gewoonte deelde de redactie van de bekende Amerikaanse cruisewebsite www.cruisecritic.com eind 2018 weer een aantal felbegeerde prijzen uit: de Cruise Critic Editors’ Picks.

Een overzicht van de belangrijkste winnaars bij de ‘gewone’ cruiserederijen (dus zonder de super-de-luxe cruises).

Beste nieuw cruiseschip: Celebrity Edge (Celebrity Cruises)

Beste heringerichte/gerenoveerde cruiseschip: Mariner of the Seas (Royal Caribbean International)

Beste kajuiten: Princess Cruises

Lekkerste eten: Celebrity Cruises

Beste ontspanning en optredens: Royal Caribbean International

Beste rederij voor families: Disney Cruise Line

Mooiste cruiseroutes: Princess Cruises

Beste ‘nachtleven’: Carnival Cruise Line

Beste service: Carnival Cruise Line

Beste excursies: Princess Cruises

Beste cruises voor singles: Norwegian Cruise Line

Beste suites: Royal Caribbean International

Beste prijs-kwaliteit: Holland America Line

Beste Noord-Amerikaanse cruisehaven: San Juan (Puerto Rico)

Meer info: www.cruisecritic.com

 

 

26 november, Belga, Het Laatste Nieuws, eigen berichtgeving

Kapitein van cruiseschip krijgt 100.000 euro boete voor luchtvervuiling

Een Amerikaanse kapitein van het cruiseschip Azura van de rederij P & O Cruises, die in maart in Marseille betrapt werd met te vervuilende diesel (die te veel zwavel bevatte), is veroordeeld tot een boete van 100.000 euro wegens luchtvervuiling. Het is voor het eerst dat in Frankrijk boetes worden opgelegd voor dergelijke praktijken.

Een groot deel van de boete (80.000 euro) is voor rekening van de werkgever, Carnival Corporation, waarvan P & O Cruises deel uitmaakt. Carnival is wereldleider in het organiseren van cruises en heeft naast P & O Cruises ook nog Princess Cruises, Holland America Line, Cunard, Seabourn, Aida Cruises, Costa Cruises en uiteraard ook Carnival Cruises in portefeuille.

 

 

15 november, Cruiseconnection Press en Cruisecritic.com

Revolutionair nieuw cruiseschip Celebrity Edge, op weg naar Florida en de Caraïben

Het gloednieuwe schip van Celebrity Cruises, de Celebrity Edge, heeft de scheepswerf in Saint-Nazaire (Frankrijk) verlaten en bereikt binnen enkele dagen haar thuishaven Port Everglades (Fort Lauderdale) in Florida. Aan boord bevinden zich 1.400 bemanningsleden en een aantal technici die de laatste details regelen vooraleer de eerste gasten aan boord arriveren.

De Celebrity Edge is het eerste schip van een nieuwe, revolutionaire Celebrity-klasse met een unieke indeling gericht op de zee en de bestemming. Een van de hoogtepunten is de Magic Carpet, een ontmoetingsplaats die over de zijkant van het schip hangt en dienst doet als lounge, al fresco-restaurant en Destination Gateway voor de verkenning aan land. De hutten zijn tot 70% groter dan op andere schepen en het aanbod aan suites werd fors uitgebreid.

Het nieuwe vlaggenschip van Celebrity Cruises zal in Fort Lauderdale afmeren aan Terminal 25, speciaal ontworpen voor de ontvangst van de Celebrity Edge.

Na de inhuldigingsplechtigheden en enkele introductiecruises zal de Celebrity Edge vanaf 9 december vanuit Port Everglades elke zondag naar de Oostelijke en Westelijke Caraïben varen. Onder meer Key West (Florida), Cozumel en Puerto Costa Maya (Mexico), George Town (Kaaimaneilanden), San Juan (Puerto Rico), Philipsburg (Sint-Maarten) en Tortola (Virgin Islands) worden bezocht.

Op 28 april 2019 vat Celebrity Edge een nieuwe trans-Atlantische oversteek aan richting Europa voor een zomerseizoen in de Middellandse Zee. Het cruiseschip zal tussen mei en oktober cruises van 7, 10 en 11 nachten verzorgen vanuit Civitavecchia (Rome) en Barcelona.

Meer info: www.cruiseconnection.be, www.cruisecritic.com

 

 

 

13 november, Cruisetravel.nl

8-daagse MSC Cruises in de Middellandse Zee, inclusief vlucht, transfers en ruimbagage, vanaf 999 euro

De Nederlandse website Cruisetravel.nl heeft enkele mooie aanbiedingen met MSC Cruises in de West-Middellandse Zee. Indien je een van de geselecteerde cruises boekt vóór 13 december, zijn de vluchten, transfers en ruimbagage inbegrepen.

Enkele voorbeelden:

8 dagen met de MSC Fantasia, vanuit Genua naar Marseille, Mallorca, Ibiza, Napels, Livorno en terug naar Genua, vanaf 999 euro. Wekelijks van 20 april tot 19 oktober 2019.

8 dagen met de MSC Divina vanuit Genua naar Rome, Palermo, Cagliari, Mallorca, Valencia, Marseille en terug naar Genua, vanaf 1.049 euro. Wekelijks van 20 april tot 19 oktober 2019.

8 dagen met de MSC Bellisima vanuit Genua naar Napels, Messina, Malta, Barcelona, Marseille en terug naar Genua, vanaf 1.099 euro. Wekelijks van 21 april tot 20 oktober 2019.

Meer info: www.cruisetravel.nl

 

 

 

24 oktober, VRT + eigen berichtgeving

Te veel uitstoot? De scheepvaart wil schoon schip maken

Op de sociale en in de gewone media is er de laatste tijd veel te doen over de CO2-uitstoot van cruiseschepen. We willen op deze website zeker niet ontkennen dat er een probleem is, maar dat moet wel in het juiste perspectief geplaatst worden.

Volgens diverse milieuorganisaties zorgt de scheepvaart voor zo'n 3% van de wereldwijde CO2-uitstoot. De sector zelf spreekt over ongeveer 2,7%, volgens een rapport van de VN is het zelfs 4,5%. Laat ons uitgaan van dit laatste worstcasescenario.

Wereldwijd zijn er zo’n 50.000 grote vracht- en containerschepen tegenover ongeveer 500 grote(re) cruiseschepen. Als die 50.500 schepen samen zouden zorgen voor 4.5% van de totale CO2-uitstoot (het zal minder zijn want er varen ook nog tienduizenden kleinere vrachtschepen, jachten enz. rond) is het aandeel in de globale CO2-uitstoot van de cruiseschepen maximum 0.045%. Dat is nog altijd te veel, maar de cruisesector is zich daarvan bewust en doet er ook wat aan. Er wordt geïnvesteerd in schepen die varen op veel minder vervuilende brandstoffen. Zo wordt binnenkort het eerste cruiseschip dat vaart op LNG opgeleverd (de AIDAnova, zie elders op deze pagina) en zijn er nog een aantal besteld. Wetenschappers verwachten wel dat vloeibaar aardgas maar een overgangsbrandstof zal zijn, en dat op langere termijn waterstof uit zonne-energie dé brandstof van de scheepvaart zal worden.

Sinds 2008 stoten schepen trouwens al 37% minder CO2 uit (onder meer door trager te varen) en de Internationale Maritieme Organisatie IMO heeft beslist dat die uitstoot tegen 2050 nog met 13 procent moet dalen.

 

 

21 oktober, Cruise Plus

12 Super Deals naar de Caraïben

Cruise Plus, zonder meer de bekendste aanbieder van de betere cruises in ons land, heeft weer enkele prachtige aanbiedingen: 12 super-de-luxe reizen naar de Caraïben, dé ideale cruisebestemming. Vluchten en transfers zijn steeds inbegrepen, fooien en drankenpakketten meestal. Enkele voorbeelden:

Oceania Cruises: 12 dagen vanaf 3.790 euro, een aantal gratis excursies, gratis Beverage Package

Holland America Line: 11 dagen vanaf 2.575 euro, incl. Signature drankenpakket

Silversea Cruises: 12 dagen vanaf 3.385 euro, all-inclusive

Seabourn: 9 dagen vanaf 4.300 euro, all-inclusive

Regent Seven Seas Cruises: 12 dagen vanaf 4.550 euro, all-inclusive, met gratis limoservice

Norwegian Cruise Line: 9 dagen vanaf 2.100 euro, premium all-inclusive.

Meer info: www.cruiseplus.be

 

 

9 oktober, All Ways Cruises

Italië, Malta, Griekenland & Israël, 13 dagen/12 nachten met de Celebrity Infinity vanaf 2.399 euro (vluchten en fooien inbegrepen)

Mooie cruiseroute langs historische en heilige plaatsen. Het schip vertrekt vanuit Civitavecchia naar Napels en Catania (Sicilië), daarna zet het via Malta koers naar het Griekse eiland Rhodos en verder naar Asjdod aan de Israëlische kust. Vanuit die haven kan je een excursie maken naar de Dode Zee, Bethlehem of Jeruzalem. Haifa is de volgende aanlegplaats. Vandaar kan je een uitstap maken naar Nazareth of Galilea. De laatste twee havens zijn Chania op het eiland Kreta met het archeologische Paleis van Knossos en het culturele en bruisende Athene.

Data: van 17 tot 29 september 2019

Meer info: www.all-ways.be

 

 

2 oktober, cruisewinkel.nl en cruisewinkel.be

Oktober cruisemaand!

Oktober is sinds enkele jaren dé maand bij uitstek om een cruise te boeken. Tijdens de oktober cruisemaand selecteren rederijen de beste aanbiedingen en lanceren zij de mooiste promoties om het product cruises onder de aandacht te brengen.

Zo ontvang je bij Princess Cruises bijvoorbeeld op geselecteerde afvaarten een gratis upgrade naar een balkonhut, deelt Holland America Line boordtegoed uit en geeft Norwegian Cruise Line op geselecteerde afvaarten 50 US dollar excursietegoed per kajuit en per haven.

Meer info: www.cruisewinkel.be en www.cruisewinkel.nl

 

 

Het Nieuwsblad, september - oktober 2018

Lezersreis: cruise naar de Noorse Fjorden en Denemarken

Het Nieuwsblad biedt (in samenwerking met Thema Travel) regelmatig ‘lezerscruises’ aan, meestal naar het Noorden. Voordelen zijn de Nederlandstalige begeleiding en de uitstekende prijs.

Heel interessant lijkt ons de 8-daagse cruise naar “de sprookjesachtige natuur van Noorwegen en Denemarken” met de MSC Poesia.

Data (alle in 2019): 26 mei tot 2 juni, 9 tot 16 juni, 23 tot 30 juni (nog maar enkele plaatsen) en 18 tot 25 augustus.

Route: vanuit diverse opstapplaatsen in België met een luxueuze autocar naar Warnemünde (in het noorden van Duitsland), en van daaruit naar Bergen, Flam, Hellesylt/Geiranger (prachtige fjord), Kopenhagen en terug. De reis van 23 juni stopt in Stavanger i.p.v. Bergen.

Prijs: vanaf 799 euro per persoon. Niet inbegrepen: fooien, alcoholische dranken, frisdranken, andere persoonlijke uitgaven.

Ter info: bij cruisewinkel.be betaal je voor deze cruise ook 799 euro, maar moet je zelf instaan voor het transport heen en terug naar Warnemünde.

Weet wel dat het weer in het noorden vaak wat minder aangenaam is.

Meer informatie over de Noorse fjorden vind je hier >>>

 

Cruise Connection Press, juli 2018

Royal Caribbean bant plastic drankrietjes

Alle 50 schepen van Royal Caribbean Cruises bannen tegen eind dit jaar de plastic drankrietjes. De beslissing is een nieuwe stap om op termijn helemaal komaf te maken met plastic voor eenmalig gebruik aan boord van de schepen van Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Azamara Club Cruises, TUI Cruises en Pullmantur Cruceros.

Al ruim een jaar hanteren de RCL-schepen een politiek van ‘rietjes op aanvraag’. Wie er toch een wenst, krijgt als milieuvriendelijk alternatief een papieren rietje. Dit programma gaat in 2019 een volgende fase in met het vervangen van plastic roerstokjes in de koffie en thee en plastic prikkers in cocktailhapjes door alternatieven in hout- en bamboesoorten die erkend zijn door de Forest Stewardship Council (FSC). Daarna wil de rederij tegen 2020 ook de plastic zakken, bekers en portieverpakkingen voor sausen elimineren.

“Gezonde oceanen zijn essentieel voor het succes van onze onderneming”, zegt Richard Fain, CEO van Royal Caribbean Cruises Ltd. Al meer dan een kwart eeuw vormt het Save the Waves-programma de leidraad voor een duurzaam beleid. Dat gaat van het installeren van gaswassers tot het vermalen van glas en pletten van tin en aluminium. Het finale doel is om via hergebruik, recyclage en verbranding tot een nul-storting te komen. Op dit ogenblik levert de rederij in de havens nog minder dan een kwart kg afval per dag per persoon af. Dit komt neer op circa één achtste van wat gemiddeld aan land wordt gestort of opgehaald.

Meer info: www.cruiseconnection.be

 

 

13 juni, VRT, De Standaard, Het Nieuwsblad, cruisetips.be

Nieuwe cruiseterminal in Zeebrugge is (eindelijk) klaar

Er leggen steeds meer cruiseschepen aan in Zeebrugge. Enkele jaren geleden waren dat er enkele tientallen per jaar, nu worden er al meer dan 140 verwacht, met alles samen zo’n 400.000 passagiers. Sommige daarvan bezoeken Zeebrugge zelf of gaan zonnen aan de kust, de meesten boeken een excursie naar Brugge.

Hoe dan ook, een echt ontvangstgebouw was meer dan welkom: tot nu kwamen de bezoekers via een tent op de kade toe. In de opvallende nieuwe ABC-terminal - dat staat voor Artes (de aannemer), Brugge en Cruise - is een check-in zone, een winkel, een restaurant, kantoren, een bezoekerscentrum en een volledige verdieping met een prachtig uitzicht waar evenementen kunnen georganiseerd worden. Het havenbestuur MBZ (Maatschappij van de Brugse Zeehaven) hoopt dat het gebouw een landmark kan worden met dezelfde impact als het MAS in Antwerpen.

 

 

11 juni 2018, cruisetips.be

Zijn de ‘lezerscruises’ van Het Nieuwsblad een goede keuze?

De krant Het Nieuwsblad biedt regelmatig lezersreizen aan. En vaak zijn dat cruises, onder meer naar de Baltische staten, Kroatië en Dubai. We vroegen ons af of de prijs die ze daarvoor vragen interessant is. En dat blijkt inderdaad het geval te zijn.

Zo kan je op dit ogenblik via nieuwsbladshop.be een 12-daagse cruise langs de mooiste steden aan de Baltische Zee boeken met de MSC Poesia (afreisdata vanaf 23 april 2019) vanaf 1.099 euro per persoon. Inclusief de transfer naar de inschepingshaven (Warnemunde). Dat is een heel mooie prijs, want op de website van MSC wordt voor diezelfde cruise 1.189 euro gevraagd. Zonder transport.

Meer info: www.nieuwsbladshop.be

 

4 juni 2018, cruisewinkel

Kortingen tot 32%, driedubbele hut-upgrade en talrijke gratis excursies bij Regent Seven Seas (via Cruisewinkel)

Regent Seven Seas Cruises behoort tot de absolute top van de cruiserederijen. Je betaalt bij hen dan ook wat meer voor een cruise (met middelgrote schepen), maar als je ziet wat je daarvoor in de plaats krijgt is Regent Seven Seas eigenlijk niet duur (meer over deze rederij vind je hier >>>).

Cruisewinkel heeft nu enkele heel mooie aanbiedingen met Regent waarbij je een korting krijgt vaan 22 tot 32%, een driedubbele hut-upgrade (dat komt erop neer dat je een suite krijgt in plaats van een binnenkajuit!) én 16 tot 60 excursies gratis. De cruises zijn uiteraard all inclusive (vluchten, fooien, wifi, drank…).

Enkele voorbeelden:

11 dagen in de Caraïben met de Seven Seas Voyager, vertrek vanuit Miami op 26 november 2018, driedubbele hutupgrade en tot 32 gratis excursies voor 4.222 in plaats van 6.172 euro (32%korting).

15 dagen met de Seven Seas Explorer van Zuid-Afrika naar Brazilië, vertrek vanuit Kaapstad op 6 januari 2019, driedubbele hutupgrade en tot 18 gratis excursies voor 5.570 in plaats van 7.920 euro (30%korting).

13 dagen in de Caraïben en de Bahama’s met de Seven Seas Voyager, vertrek vanuit Miami op 16 december 2018, driedubbele hutupgrade en tot 60 gratis excursies voor 6.710 in plaats van 8.660 euro (22%korting).

Meer info: www.cruisewinkel.be en www.cruisewinkel.nl

 

24 mei 2018, Cruisereizen.nl

Voor heel snelle beslissers: 100 euro korting per persoon voor cruises van Norwegian Cruise Line

De Nederlandse cruisewebsite Cruisereizen.nl biedt nog enkele dagen een korting van 100 euro per persoon aan op een aantal cruises met Norwegian Cruise Line (enkel geldig voor nieuwe boekingen van 5 nachten of langer, die geboekt en bevestigd worden tot en met 28 mei 2018)! Enkele van die cruises zijn 8-daagse reizen in de Middellandse Zee met de Norwegian Epic.

Belangrijk: deze cruises zijn NIET Premium All Inclusive, maar Just Cruise wat betekent dat de fooien wel inbegrepen zijn, de drank niet.

Vertrekdata: 27 mei; 3, 10, 17 en 24 juni; 1, 8, 15, 22 en 29 juli; 5, 12, 19 en 26 augustus; 2, 9 en 16 september.

Route: Barcelona, dag op zee, Napels, Civitavecchia (Rome), Livorno, Cannes, Palma de Mallorca, Barcelona.

Meer info: www.cruisereizen.nl

 

17 mei 2018, Cruisetravel.nl

15-daagse cruise vanuit Tampa naar de oostelijke Caraïben vanaf 1.899 euro, inclusief vluchten en hotelovernachting

Cruisetravel.nl heeft enkele heel interessante aanbiedingen met Holland America Line (dat betekent een heel goede service en bijzonder lekker eten). Bijvoorbeeld: met de MS Rotterdam vanuit Tampa naar enkele van de mooiste Caraïbische eilanden - St. Lucia is één van onze favoriete bestemmingen - en havensteden. De vlucht (luchthaven nog niet bekend, allicht Amsterdam) en een hotelovernachting in Tampa (hotel nog niet bekend) zijn inbegrepen.

Data: 2 tot 16 december 2018

Route: Tampa (Florida, USA), Key West (Florida, USA), San Juan (Puerto Rico), Puerto Rico, Charlotte Amalie (St. Thomas, Amerikaanse Maagdeneilanden), St. John's (Antigua), Castries (St. Lucia), Soufrière (St. Lucia), St. Lucia, Willemstad (Curaçao), Oranjestad (Aruba), George Town (Grand Cayman), Tampa (Florida, USA).

Meer info: www.cruisetravel.nl

 

 

17 mei 2018, Cruisewinkel

Laatste kajuiten op de feestcruise van Stars del Mar in de Middellandse Zee

Bij cruisewinkel.be en cruisewinkel.nl kan je nog één van de laatste kajuiten boeken op de Stars del Mar-cruise, en dat aan een heel mooie prijs: vanaf 999 per persoon voor een balkonkajuit, all inclusive (dus ook dranken en fooien) én vluchten inbegrepen.

Tijdens deze heel speciale 5-daagse cruise in de Middellandse Zee aan boord van Mein Schiff 6 (van de Duitse rederij TUI Cruises), kan je genieten van optredens van o.a. de Hermes House Band, Chris de Burgh Manfred Mann‘s Earth Band, Ross Antony & Paul Reeves.

Naast de optredens is er uitgebreid aandacht voor het WK voetbal.

Data: 13 tot 17 juni 2018

Route: vluchten van en naar Rotterdam, Palma de Mallorca, Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca.

Meer info: www.cruisewinkel.be en www.cruisewinkel.nl

 

16 mei 2018, Cruise Connection Press

Azamara Club Cruises in 2020 naar Zuid-Afrika en de Stille Oceaan

Azamara Club Cruises wil haar reizigers in 2020 nog meer onderdompelen in de mooiste bestemmingen. De Azamara Journey, Azamara Pursuit en Azamara Quest stellen samen 192 verschillende vaarschema’s voor, waarbij in 41 havens wordt aangemeerd die ze nog nooit eerder hebben bezocht. De twee grote nieuwigheden zijn Zuid-Afrika en de Stille Oceaan.

De Azamara Pursuit en de Azamara Quest zullen in 2020 Zuid-Afrika aanbieden tijdens een reeks cruises van tien nachten. De gasten kunnen deze reizen verlengen met pre- en post-cruise packages van vijf nachten naar het Krugerpark, de Victoriawatervallen en Botswana of deelnemen aan trips naar Kenya en nog andere bestemmingen.

Blikvanger in het programma op de Stille Oceaan wordt vanaf 5 januari 2020 een cruise van 18 nachten met de Azamara Journey vanuit Los Angeles naar Frans-Polynesië en Hawaï.

Meer info: www.cruiseconnection.be

 

27 april 2018, Cruise Connection Press

Royal Caribbean keert terug naar de Perzische Golf

Na een afwezigheid van twee jaar keert Royal Caribbean International volgend jaar terug naar het Midden-Oosten. Op het programma staan twee verschillende weekschema’s die je eventueel kan combineren tot een veertiendaagse cruise zodat je de hele regio kan ontdekken.

Op 30 november 2019 vertrekt de Jewel of the Seas vanuit Rome voor een herpositioneringscruise door de Middellandse Zee en het Suezkanaal naar de Verenigde Arabische Emiraten. Daarna vaart het schip tot 16 maart 2020 vanuit Dubai de ene week naar Khasab (Oman), Muscat (Oman), Sir Bani Yas en Abu Dhabi (foto)met overnachtingen in Dubai bij het begin en einde van de cruise. De daaropvolgende week bezoekt het cruiseschip Bahrein, Doha (Qatar), Sir Bani Yas en Abu Dhabi.

De Jewel of the Seas behoort tot de Radiance-klasse en kreeg in 2016 nog een volledige upgrade.

Prijzen: vanaf 512 euro per week (cruise only).

Meer info: www.cruiseconnection.be

 

4 april 2018,Cruisetravel.nl

17-daagse reis naar China, Japan en de Filipijnen met de MS Westerdam van Holland America Line

Mooie route met één van de beste cruiserederijen: Holland America Line. De teakhouten dekken van de HAL-schepen zorgen voor een uniek cruisegevoel. Lekker eten en een aangenaam luxegevoel zijn gegarandeerd.

Data: 28 oktober tot 12 november

Route: Shanghai, Sakaiminato, Nagasaki, Naha, Ishigaki, Keelung (Taipei), Kaohsiung, Manilla, Hong Kong.

Prijzen: binnenhut vanaf 2.599 euro, buitenhut vanaf: €2.899. Inclusief vluchten, transfers, 4 excursies, 50 dollar boordtegoed en een fles wijn per hut.

Meer info: www.cruisetravel.nl

 

 

2 april 2018,Cruisereizen.nl

8-daagse Noord-Europacruise vanuit Amsterdam voor maar 479 euro, fooien inbegrepen!

Heel budgetvriendelijke cruise met de Costa Mediterranea, aangeboden door Cruisereizen.nl. Je zal er wel vlug bij moeten zijn: het vertrek is al op 3 juni.

Costa is op dit ogenblik zowat de goedkoopste cruiserederij van Europa, maar de kwaliteit blijft meer dan behoorlijk (we hebben er net een trans-Atlantische cruise mee gemaakt). Wel opletten met de supplementen voor alcoholische drankjes. Misschien eens een drankenpakket overwegen?

Data: 3 tot 10 juni 2018

Route: Amsterdam, Zeebrugge, Southampton, Le Havre (Parijs), dag op zee, Hamburg, Bremerhaven, Amsterdam.

Meer info: www.cruisereizen.nl

 

23 maaart 2018, Het Laatste Nieuws/Cruise Line International Association

Nooit zoveel Belgen op cruise

Cruises worden alsmaar populairder, ook in ons land. Vorig jaar kozen liefst 71.000 Belgen voor een rondreis op zee. Dat zijn er 3.000 meer dan een jaar eerder, een record. De cijfers komen uit een onderzoek van de Cruise Line International Association (CLIA).

De populairste cruisebestemming van onze landgenoten blijft de Middellandse Zee, gevolgd door Noord-Europa (8 procent meer passagiers dan vorig jaar) en het Caribische gebied dat 13 procent meer Belgen trok. Bij de sterkste stijgers: de Baltische staten en de Canarische Eilanden.

Ook avontuurlijke bestemmingen als de Galapagos en Antarctica zitten in de lift (stijging van 12 procent).

Zestigplussers voelen zich het best op een cruise en vertoeven gemiddeld tussen de 12 en 17 dagen op zee.

Meer info: https://www.cruising.org/

 

 

15 maart 2018, Cruisetravel.nl

Last minutes in de West-Middellandse Zee, al vanaf 239 euro (voor 4 dagen)

Als je in het begin van de Paasvakantie, of eventueel eind april, nog enkele dagen vrij hebt, kan je goede zaken doen bij Costa Cruises, via de website Cruisetravel.nl. Die hebben enkele mooie aanbiedingen voor korte cruises van 4 à 5 dagen, al vanaf euro 239.

Drie voorbeelden.

4 dagen met de Costa Mediterranea, vertrek op 3 april, route: Savona, Barcelona, Marseille, Savona, vanaf 239 euro.

5 dagen met de Costa Mediterranea, vertrek op 6 april, route: Savona, Barcelona, Marseille, Savona, vanaf 249 euro.

4 dagen met de Costa Magica, vertrek op 26 april, route: Barcelona, Marseille, Savona, Barcelona, vanaf 279 euro.

Let wel: de vluchten zijn niet inbegrepen, evenmin als de fooien (10 euro per persoon per dag) alcoholische dranken en andere persoonlijke uitgaven. Maar het blijven heel interessante prijzen.

Meer info: www.cruisetravel.nl

 

13 maart 2018, Cruise Plus

5 SuperDeals bij Oceania Cruises

Oceania Cruises situeert zich net boven de betere premiumklasse-schepen en net onder de absolute luxerederijen. De rederij scoort zeer hoog op het vlak van gastronomie en bediening en organiseert cruises met een losse, informele sfeer, niet te stijf maar toch ‘elegant’. Oceania is ook bekend vanwege de zorgvuldig uitgekozen bestemmingen. Een aanrader dus, maar je begrijpt dat dit niet de goedkoopste cruises zijn.

Cruise Plus, dé Belgische Cruisespecialist, biedt momenteel 5 SuperDeals aan met Oceania Cruises. Vluchten en tansfers zijn inbegrepen.

11 dagen met de Oceania Riviera, van 6 tot 16 juni 2018, van Barcelona via Toulon, St. Tropez, Livorno, Civitavecchia (Rome), Alicante, Malaga en Sevilla, naar Lissabon. Balkonhut vanaf 2.875 euro, fooien inbegrepen.

8 dagen met de Oceania Riviera, van 23 tot 30 augustus 2018, van Rome (Civitavecchia) via Portofino, Olbia (Sardinië), Bandol (Frankrijk), Toulon en St. Tropez naar Monte Carlo. Balkonhut vanaf 2.370 euro, fooien inbegrepen..

8 dagen met de Oceania Riviera, van 30 augustus tot 6 september 2018, van Monte Carlo via Antibes, Portofino, Livorno, Ajaccio (Corsica), Palma de Mallorca en Valencia naar Barcelona. Balkonhut vanaf 2.160 euro, fooien inbegrepen.

13 dagen met de Oceania Insigna, van 22 oktober tot 3 november 2018, van New York via Newport, Boston, Bar Harbor, St. John, Halifax, Sept-Iles, Saguenay en Québec City naar Montreal. Balkonhut vanaf 3.100 euro (1 hotelovernachting inbegrepen).

12 dagen met de Oceania Riviera, van 11 tot 22 juli, van Athene (Piraeus) via Heraklion (Kreta), Ashdos (Israël), Haifa (Israël), Limassol (Cyprus), Rhodos, Patmos en Satorini terug naar Athene (Piraeus). Deluxe buitenhut vanaf 4.133 euro (1 hotelovernachting inbegrepen, fooien inbegrepen, 200 dollar booordtegoed…).

Meer info: www.cruiseplus.be

 

12 maart 2018, CruiseReizen.nl

8-daagse Noord-Europacruise vanuit Rotterdam met de AIDAperla, vanaf 579 euro

De Nederlandse website CruiseReizen.nl heeft enkele mooie aanbiedingen lopen. Onder meer deze 8-daagse cruise met de AIDAperla, een gloednieuw schip van AIDA Cruises. Aan boord zijn er faciliteiten voor jong en oud, zoals een waterpark met glijbanen, een Beach Club, meer dan 10 restaurants en zelfs een bierbrouwerij.

Goed om weten: op de schepen van AIDA is Duits de voertaal en zijn de fooien en de dranken tijdens de hoofdmaaltijden (huiswijn, bier, softdrinks) inbegrepen.

Rotterdam is makkelijk te bereiken met de wagen, je moet dus geen vluchten boeken.

Diverse data vanaf 19 april 2018

Route: Rotterdam, Hamburg, Southampton, Le Havre, Zeebrugge, Rotterdam.

Meer info: www.cruisereizen.nl

 

10 maart 2018, All Ways Cruises

5-daagse riviercruise op de Seine van Honfleur tot Parijs, vanaf 785 euro

All Ways, de Belgische specialist in rivier- en zeecruises, biedt een heel mooie riviercruise aan op de Seine, vanuit het charmante havenstadje Honfleur in Normandië, via Rouen en Versailles tot Parijs.

Inbegrepen: vervoer per luxe-autocar vanuit België (diverse opstapplaatsen) naar Honfleur en vanuit Parijs terug naar België. Cruise in volpension, drank bij de maaltijden aan boord, welkomstcocktail en -diner, galadiner van de kapitein, muzikale en folkloristische animatie aan boord en nog veel meer.

Niet inbegrepen: de fooien aan boord (5 euro per persoon per dag) en voor de chauffeurs en plaatselijke gidsen en andere persoonlijke uitgaven.

Schip: de MS Botticelli **** van CroisiEurope, met 75 kajuiten en maximum 151 passagiers.

Faciliteiten aan boord: lounge met dansvloer en bar, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen, shop… Airco op het hele schip en in elke hut.

Data: van 23 tot 27 juni 2018

Meer info: www.all-ways.be/nl

 

9 maart 2018, North Sea Port

North Sea Port verwacht dit jaar meer dan 300 riviercruiseschepen

Het riviercruiseschip ‘Swiss Tiara’ meerde op 9 maart aan langs de Rigakaai in de Gentse haven. Met dit 5-sterrenschip werd het cruiseseizoen voor North Sea Port op gang getrokken.

North Sea Port, het grensoverschrijdende havengebied van Vlissingen over Terneuzen tot Gent, verwacht dit jaar ruim 300 riviercruises. Vanaf nu zijn er dus haast dagelijks riviercruiseschepen te zien. In Vlissingen zullen er maar enkele aanmeren, in Terneuzen een 20-tal en in Gent, met al een traditie van binnenvaartcruises, minstens 280!

Het merendeel van de schepen komt uit Duitsland en Zwitserland. De binnenvaartcruises brengen ruim 35.000 passagiers naar de regio. Tal van passagiers bezoeken Zeeland of gaan op stap in Gent.

North Sea Port ontvangt jaarlijks ook enkele zeecruiseschepen: een handvol in Vlissingen en een 2-tal in Gent.

Meer info: www.northseaport.com/nieuws

 

28 februari 2018, Cruisewinkel

Trans-Atlantische cruise van 15 dagen van Rotterdam naar New York vanaf 2.199 euro (inclusief terugvlucht)

Interessante exclusieve aanbieding van Cruisewinkel. Let wel, 9 dagen op volle zee tijdens een cruise van 15 dagen, dit is dus echt iets voor de liefhebbers van het leven op een cruiseschip, minder voor wie graag veel verschillende eilanden of havensteden bezoekt. De Royal Princess van Princess Cruises is een heel aangenaam schip met veel ontspanningsmogelijkheden en het eten is heel lekker. Neem toch maar voldoende boeken mee.

Data: 11 tot 26 september 2018

Route: Rotterdam, Hamburg, Bergen (Noorwegen), Belfast (Noord-Ierland), St. John's (Newfoundland, Canada), New York, terugvlucht naar Amsterdam.

Meer info: www.cruisewinkel.be en www.cruisewinkel.nl

 

 

16 februari, CruiseReizen.nl

8 dagen Middellandse Zee met de Norwegian Epic vanaf 1.148 euro, all inclusive

Mooie cruise vanuit Barcelona langs enkele van de mooiste steden van het westen van de Middellandse Zee. Vanaf 1.148 euro inclusief vlucht, transfers, internetpakket, fooien én drankenpakket.

Norwegian Cruise Line is bekend voor het zogenaamde ‘freestyle cruising’ waarmee het voor een kleine revolutie in de cruisewereld zorgde, door de vaste dinertijden en kledingvoorschriften af te schaffen. Norwegian biedt ook een zeer uitgebreid entertainmentprogramma en is daardoor uitermate geschikt voor families met kinderen.

Data: 22 tot 29 april 2018

Route: Barcelona, Napels, Civitavecchia (Rome), Livorno, Cannes, Palma de Mallorca, Barcelona.

Meer info: www.cruisereizen.nl

 

16 februari, Cruise Connection Press

Grootste cruiseschip ter wereld, Symphony of the Seas, start testen op zee

De Symphony of the Seas van Royal Caribbean International is vanuit de scheepswerf in Saint-Nazaire vertrokken voor haar eerste vaartesten. Daarbij worden de motoren en schroeven, de manoeuvreerbaarheid en de veiligheidssystemen van het schip grondig gecontroleerd.

De Symphony of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld. Het vaartuig biedt plaats aan 6.680 gasten en 2.200 bemanningsleden. Het schip is, net als de zusterschepen van de Oasis-klasse, opgebouwd rond zeven thematische omgevingen: het AquaTheater, de Royal Promenade, surfsimulatoren, zwem- en bubbelbaden, drie waterglijbanen en een droge glijbaan die tien dekken naar beneden dondert. Nieuw zijn een sportsbar, een snoep- en roomijswinkel, een hertekend Solarium en twee nieuwe specialiteitenrestaurants: de visbrasserie Seafood Hooked en El Loco Fresh Mexican.

Op 31 maart komen in Barcelona de eerste betalende passagiers aan boord. Tot eind oktober blijft het schip in de Westelijke Middellandse Zee, daarna zet het koers naar Miami en zal het cruises van zeven nachten aanbieden naar het Caraïbisch gebied.

Meer info: www.cruiseconnection.be

 

15 februari, Cruise Lines International Association

Cruises worden alsmaar populairder: dit jaar worden 27 miljoen passagiers verwacht

De belangrijkste internationale cruisefederatie CLIA (Cruise Lines International Association) maakt jaarlijks een stand van zaken op van de cruisesector (de ‘Cruise Industry Outlook and Cruise Travel Trends’).

De belangrijkste vaststelling is dat het aantal cruisepassagiers fors blijft toenemen. In 2016 boekten 24.7 miljoen reizigers een cruise, in 2017 waren dat er 25.8 miljoen en dit jaar worden 27.2 passagiers verwacht. Een stijging met meer dan 10% op twee jaar (en tussen 2011 en 2016 was er al een toename van 20.5%).

Om dit groeiend aantal passagiers op te vangen worden er voortdurend cruiseschepen bijgebouwd. In 2018 alleen al worden er 27 schepen te water gelaten (schepen voor zeecruises, riviercruises en expedities samen). De cruise-industrie wordt dan ook een steeds belangrijkere economische sector met wereldwijd meer dan 1.000.000 voltijdse banen.

Andere conclusies van de CLIA zijn:

-De cruisepassagiers behoren meer en meer tot alle inkomenscategorieën (dus lang niet alleen de gegoede burgers).

-De interesse in cruises met avontuurlijke excursies neemt toe (genre zwemmen met haaien en wandelen tussen de pinguïns).

-De aandacht voor milieuvriendelijk cruisen neemt toe (o.a. recyclage aan boord, schepen die minder brandstof verbruiken).

-Riviercruises worden populair bij de jeugd.

-Opvallende toename van het aantal grootouders dat met kleinkinderen een cruise maakt.

-Groeiende interesse voor de koudere regio’s zoals de Noorse fjorden, Baltische steden, Canada, Alaska en Antarctica (de Caraïben en de Middellandse Zee blijven wel de topbestemmingen).

-Steeds meer aandacht voor gezondheid en wellness aan boord, ook en misschien zelfs vooral in de restaurants.

Meer info: www.cruising.org

 

15 februari, Cruisewinkel

Voor wie nog in maart kan vertrekken: trans-Atlantische cruise van Cuba naar Italië voor maar 1.239 euro, vluchten en hotel inbegrepen

Exclusief bij Cruisewinkel kan je deze cruise van 19 dagen met de MSC Opera boeken aan deze heel interessante prijs. Het vertrek is wel al op 23 maart en de vluchten vertrekken van en komen aan in Amsterdam.

De MSC Opera is een aangenaam schip (wij hebben er in 2013 al een trans-Atlantische cruise mee gemaakt lees meer >>>) en niet te groot (2.150 passagiers).

Data: 23 maart tot 11 april

Route: vlucht met KLM vanuit Amsterdam naar Havanna (Cuba), 2 nachten in een hotel, Philipsburg (St. Maarten), Saint John´s (Antigua), Road Town (Tortola), zes dagen op zee, Funchal (Madeira), Cadiz, Barcelona, Genua, vlucht met KLM naar Amsterdam.

Meer info: www.cruisewinkel.be en www.cruisewinkel.nl

 

14 februari, Dreamlines.nl

8-daagse cruise vanuit Amsterdam naar de Noorse fjorden met de MS Koningsdam vanaf 1.299 euro

De Nederlandse cruiseorganisator Dreamlines.nl, heeft een mooie aanbieding met Holland America Line. Vanuit Amsterdam naar enkele van de mooiste Noorse fjorden en terug, voor een mooie prijs: vanaf 1.299 voor een binnenhut. Holland America Line is qua prijs-kwaliteit zonder meer een van de beste keuzes en de rederij biedt een aantal promoties aan als je boekt voor 28 februari (in sommige gevallen 15 maart).

4 data vanaf 3 juni tot eind augustus.

Route: Amsterdam, Eidfjord, Hardangerfjord, Geirangerfjord, Bergen, Amsterdam.

Meer info: www.dreamlines.nl

Meer over de Noorse fjorden lees je hier >>>

 

5 februari 2018, Cruisereizen.nl

Voor wie er snel bij is: extra voordelen bij Holland America Line

Op een aantal geselecteerde afvaarten van Holland America Line ontvang je tijdelijk de volgende extra's:

- stateroom upgrade (beperkte beschikbaarheid)

- tot 500 dollar boordtegoed per hut

- als je een suite boekt zijn de fooien inbegrepen.

Let wel, deze actie is alleen van toepassing op nieuwe individuele boekingen. Geldig op basis van beschikbaarheid (beperkte voorraad) en op basis van tweepersoonsboeking.

Alleen geldig op de geselecteerde cruises.

Meer info: www.cruisereizen.nl

 

4 februari 2018, Cruisewinkel

Cruise van 25 dagen, van Venetië naar Zuid-Afrika, vanaf 1.979 euro, vluchten inbegrepen!

Heel interessante aanbieding van Cruisewinkel. Prachtige reis vanuit Venetië via het Suezkanaal, de Seychellen en Mauritius naar Zuid-Afrika. Met de MSC Musica.

Exclusief te boeken bij Cruisewinkel.

Data: van 14 oktober tot 8 november

Route: Venetië, Brindisi, Heraklion (Kreta), Suezkanaal, Eilat (Israel), Aqaba (Jordanië), Victoria (Mahé, Seychellen), Port Louis (Mauritius), La Possession (La Réunion), Durban (Zuid-Afrika)

Meer info: www.cruisewinkel.be en www.cruisewinkel.nl

 

4 februari 2018, De Blauwe Vogel

9-daagse riviercruise op de mooie blauwe Donau met de MS A -Rosa Donna 4**** superior

De bekende reisorganisator De Blauwe Vogel organiseert in het begin van de schoolvakantie een mooie riviercruise langs de mooiste plekjes van de Donau, met het viersterrenschip MS A-Rosa Donna. Prijzen vanaf 1.690 euro per persoon.

Inbegrepen: autocarreis heen en terug, Blauwe Vogel-begeleiding gedurende hele reis, hotelovernachting in het Maritim Hotel **** in Nürnberg, volpension cruise, uitgebreid drankenpakket en nog veel meer.

Data: vertrek op 7 Juli en 14 juli

Route: Passau, Wenen, Esztergom, Boedapest, Bratislava, Melk.

Meer info: www.deblauwevogel.be

 

4 februari 2018, Cruisewinkel

8 dagen tussen de Canarische Eilanden en Madeira vanaf 899 euro.

De Duitse rederij AIDA Cruises biedt regelmatig heel betaalbare cruises aan. Zoals deze 8-daagse met de AIDAprima, voor 899 euro, vluchten, fooien en tafeldranken inbegrepen.

Data: 8 cruises vanaf 14 februari tot 11 april

Route: Santa Cruz de Tenerife, Puerto del Rosario (Fuerteventura), Arrecife (Lanzarote), Las Palmas (Gran Canaria), Funchal (Madeira), Santa Cruz de Tenerife.

Meer info: www.cruisewinkel.be en www.cruisewinkel.nl

 

 

4 februari 2018, CruisePlus

10 Super Deals bij Cruise Plus

Cruise Plus, het cruisedepartement van Reizen De Cauwer uit Sint-Niklaas is de absolute marktleider in België op het vlak van luxecruises. Je kan bij hen terecht voor rivier-, expeditie-, zeil- en zeecruises op topniveau.

Deze week biedt Cruise Plus 10 superdeals aan, met Regent Seven Seas Cruises, Oceania Cruises, Seabourn, Holland America Line en SeaDream Yacht Club.

Meer info: www.cruiseplus.be

 

4 februari 2018, Cruisewinkel

15-daagse cruise naar de Caraïben vanuit Frankrijk; vanaf 1.119 euro, vluchten én fooien inbegrepen

Alweer een interessante aanbieding van Cruisewinkel: 15 dagen trans-Atlantisch met de Costa Pacifica, van Marseille naar Guadeloupe voor maar 1.119 euro. Exclusief te boeken bij Cruisewinkel.

Let op: het vertrek is op 1 december, dus de eerste dagen kan het nog wel wat frisjes zijn.

Route: Marseille, Cadiz (Spanje), Funchal (Madeira), Philipsburg (St. Maarten); St. Kitts, Antigua, Martinique, Guadeloupe.

Meer info: www.cruisewinkel.be en www.cruisewinkel.nl

 

24 januari 2018, Cruise Connection Press

STX France laat Celebrity Edge te water

De Celebrity Edge, het nieuwste vlaggenschip van Celebrity Cruises werd zopas te water gelaten en komt over negen maanden in de vaart. Het schip krijgt vanaf 21 november Fort Lauderdale als thuishaven en zal tijdens het eerste seizoen weekcruises aanbieden naar de oostelijke en westelijke Caraïben. In het voorjaar 2019 keert het schip terug naar Europa voor een reeks cruises van zeven tot elf nachten vanuit Barcelona en Civitavecchia (Rome).

De Celebrity Edge zal plaats bieden aan 2.918 gasten. Het cruiseschip heeft een unieke vormgeving waar innovatieve buiten- en binnenruimtes de gasten dichter bij de zee brengen. Dat gebeurt onder meer met balkonhutten die de volledige woonruimte met een druk op een knop omtoveren tot een openluchtveranda, nieuwe types van luxueuze suites en het Magic Carpet, een platform aan stuurboordzijde dat dienst doet als tenderstation, lounge en restaurant.

Alle afvaarten met Celebrity Edge tot Pasen 2020 kan je al boeken in de reiskantoren en via Cruise Connection.

Meer info: www.cruiseconnection.be

 

 

 

16 januari 2018, Thalassa Cruises

7 dagen met de Costa Mediterranea vanuit Zeebrugge vanaf 579 euro

De Costa Mediterranea is een al wat ouder schip (gebouwd in 2000, wij hebben er al in 2008 een cruise mee gemaakt), maar is heel goed onderhouden en heeft alle faciliteiten aan boord die je je maar kan wensen: 4 restaurants en 12 bars, spa en fitnessruimte, 4 zwembaden, waarvan 1 met schuifdak, theater van drie verdiepingen, casino, bibliotheek, discotheek en nog meer.

Vanuit Zeebrugge kunnen vertrekken biedt heel wat voordelen: geen vluchten of andere transfers te betalen.

Data: 14, 21, 28 mei en 6 juni.

Route: Zeebrugge, Dover, Le Havre, Hamburg, Bremerhaven, Amstedam, Zeebrugge.

Meer info (onder andere): www.thalassacruises.be

 

 

11 januari 2018, Cruisetravel.nl

Mooie vroegboekkortingen bij Celestyal Cruises

Celestyal Cruises, exclusief te boeken bij Cruisetravel.nl, biedt tot eind januari 2018, vroegboekkortingen aan voor diverse ‘all inclusive’-cruises in de Oost-Middellandse Zee. Alcoholische dranken, fooien en enkele geselecteerde excursies zijn inbegrepen. De vluchten niet.

Een greep uit het aanbod.

4-daagse cruise vanaf 399 euro, diverse data van 30 april tot 15 oktober

Route: Piraeus (Athene), Mykonos, Kusadasi, Patmos, Kreta, Santorini, Piraeus.

5-daagse cruise vanaf 499 euro, diverse data vanaf 2 april tot 22 oktober.

Route: Piraeus (Athene), Mykonos, Kusadasi, Patmos, Rhodos, Kreta, Santorini, Piraeus.

8-daagse cruise vanaf 809 euro, diverse data van 30 april tot 15 oktober.

Route: Heraklion (Kreta), Kusadasi, Athene, Mykonos, Milos, Santorini, Heraklion.

Meer info: www.cruisetravel.nl

 

 

8 januari 2018, Reizen Lauwers

3-daagse riviercruise met Nicole & Hugo voor maar 309 euro

Reizen Lauwers is marktleider qua begeleide autocarvakanties, maar doet veel meer dan dat, en biedt onder meer ook cruises aan.

Een heel aantrekkelijke aanbieding - voor de liefhebbers - is een 3-daagse riviercruise met het in Vlaanderen wereldberoemde showbizzkoppel Nicole & Hugo, voor maar 309 euro.

De eerste dag gaat het vanuit België (diverse opstapplaatsen) met een ****luxe-autocar naar Arnhem waar wordt ingescheept op de ***Ms Rhine Princess. ’s Avonds wordt aangemeerd in Lelystad. De tweede dag vaart het schip naar de oude Hanzestad Kampen en later naar Enkhuizen (bekend als de ‘Haringstad’). Die dag wordt afgesloten met een optreden van Nicole & Hugo. De derde dag komt het schip tegen de middag aan in Amsterdam vanwaar de terugreis wordt aangevat.

Data: 6 tot 8 april 2018

Meer info: www.lauwers.be

 

4 januari 2018

Wat worden de belangrijkste cruisetrends in 2018?

Rond de jaarwisseling vind je zowat overal een terugblik op het voorbije jaar en wordt vooruitgekeken naar het volgende jaar. Cruisetips.be kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Wat zal 2018 brengen voor de cruisewereld? Een eigenzinnige inschatting van de 5 belangrijkste cruisetrends.

1.Nog meer en nog grotere schepen. Cruises worden steeds populairder waardoor er volop schepen worden bijgebouwd. En dan vooral (heel) grote schepen met plaats voor 4.000 tot meer dan 6.000 passagiers. Recente schepen met meer dan 4.000 passagiers: Carnival Horizon, Quantum of the Seas, Anthem of the Seas, Costa Diadema, MSC Seaside, MSC Seaview, MSC Divina, MSC Meraviglia, Norwegian Epic en binnenkort de Norwegian Bliss. Cruiseschepen met (bijna) 6.000 passagiers: Allure of the Seas, Oasis of the Seas, Harmony of the Seas en Symphony of the Seas van Royal Carribean en in 2018 de MSC Bellissimma.

2.De prijzen zullen overwegend blijven dalen. Door het grotere aanbod, de toenemende concurrentie en – zoals het er nu naar uitziet – ook lagere vluchtprijzen, zullen veel cruises op de populairste bestemmingen allicht wat goedkoper worden.

3.Zoals overal elders in de maatschappij krijgt de middenklasse (qua prijzen) het moeilijker. Steeds meer passagiers zullen gaan voor de laagste prijs, de elite voor het topsegment (SeaDream, Seabourn, Regent Seven Seas, Silverseas, Azamara en andere).

4.De fooien zullen, vooral in Europa, steeds meer op voorhand in de prijs inbegrepen worden. Na Norwegian Cruise Line in 2017 zal dat vanaf medio april ook bij Costa Cruises het geval zijn. Europese passagiers hebben het altijd moeilijk gehad met dat fooiensysteem. In de USA en Canada is dat volledig ingeburgerd en zorgt dat nooit voor problemen.

5.Misschien wel hét grootste misverstand over cruises, dat dat iets voor gepensioneerden is, begint meer en meer te verdwijnen. De gemiddelde leeftijd van de cruisepassagiers zakt stilaan naar de 40 jaar (op sommige schepen en tijdstippen zelfs onder de 35). Steeds meer rederijen mikken ook expliciet op een jeugdig publiek. Dat zie je ook en vooral aan de inrichting van de schepen met steeds grotere waterglijbanen, meer en meer (kinder)zwembaden, klimmuren, F1-simulators, racepistes, schaatsbanen, jeugddisco’s, speelzalen specifiek voor kinderen en jongeren enzovoort.

 

 

Home > Cruisetips > Cruiseroutes > Rederijen en schepen > Riviercruises > Reportages > Nieuws >

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

copyright cruisetips.be