Nieuwe schepen, nieuw aan boord,

nieuwe routes, toppromoties ... tot begin 2017

2 december 2016

Cruise Connection Press

Royal Caribbean’s North Star in Guinness Book of World Records

Royal Caribbean International heeft een plaats verworven in het Guinness Book of World Records met de North Star aan boord van de schepen van de Quantum-klasse. Deze juweelvormige capsule stijgt langzaam op tot 91 meter boven zeeniveau voor een adembenemend 360-graden zicht op de oceaan, het schip en de volgende bestemming. Met dit zicht breekt de North Star het record voor het hoogste observatiedek aan boord van een cruiseschip.

De North Star vind je aan boord van de drie schepen van de Quantum-klasse. Quantum of the Seas en Ovation of the Seas varen vanuit Beijing (Tianjin), Shanghai (Baoshan), Sydney en Singapore. Anthem of the Seas heeft Cape Liberty Cruise Port in New York als thuishaven. Het cruiseschip vertrekt van daaruit het hele jaar door naar Bermuda, de Bahama’s en de Caraïben.

De North Star is trouwens niet de enige attractie aan boord van deze baanbrekende schepen. De Quantum-klasse herdefinieerde in 2014 de cruise-industrie met tal van verbazingwekkende attracties. Gasten kunnen er onder meer genieten van een surf- en vrije val-simulator, met botsauto’s rijden in de grootste binnenspeeltuin op zee of zich laten bedienen door gerobotiseerde barmannen.

 

7 november 2016

Cruise Connection Press

Drie grootste cruiseschepen in de wereld eerste maal samen

’s Werelds grootste cruiseschepen Oasis of the Seas, Allure of the Seas en de nieuwe Harmony of the Seas waren begin november voor het eerst samen te zien voor de kust van Zuid-Florida. In een indrukwekkend evenement verwelkomden Oasis of the Seas en Allure of the Seas hun zusterschip Harmony of the Seas in Port Everglades. Het nieuwste schip van Royal Caribbean International heeft het hele zomerseizoen in de Middellandse Zee gecruiset en stak de voorbije week de Atlantische Oceaan over richting haar thuishaven Fort Lauderdale.

Harmony of the Seas meet 226.963 brutoton en biedt in een dubbele bezetting plaats aan 5.497 passagiers. Het schip bevat alle typische kenmerken en zeven innovatieve ‘omgevingen’ van de Oasis-klasse. Daarnaast introduceerde Royal Caribbean op haar nieuwste vlaggenschip nog een reeks nieuwigheden waaronder meerdere waterglijbanen, de tien dekken hoge glijbaan, The Ultimate Abyss, het snelste internet op zee, de Bionic Bar met gerobotiseerde barmannen en de Broadway hitmusical Grease. Ook het restaurantaanbod werd verder uitgebreid met Jamie’s Italian Cuisine van televisiechef Jamie Oliver en het speelse en moleculaire Wonderland.

Harmony of the Seas vaart voortaan elke zaterdag vanuit Fort Lauderdale naar de Caraïben. Het schip bezoekt er – afhankelijk van het vaarschema – bestemmingen als Falmouth (Jamaica), Cozumel (Mexico), Labadee (het particuliere schiereiland van de rederij in Haïti), San Juan (Puerto Rico), Philipsburg (Sint-Maarten) en Charlotte Amalie (St. Thomas).

Het was de eerste en wellicht ook de laatste keer dat de drie schepen van de Oasis-klasse samen te zien waren in Fort Lauderdale, Oasis of the Seas verhuist namelijk naar Port Canaveral. Het eerste schip van de Oasis-klasse vaart voortaan elke zondag vanuit de haven van Orlando naar het Caraïbisch gebied. Port Canaveral is prima gelegen voor een bezoek aan de grote themaparken in Florida. Royal Caribbean International biedt dan ook formules aan waarbij de gasten een weekcruise met Oasis of the Seas kunnen verlengen met een verblijf in het Universal Orlando Resort.

 

18 mei 2016

Het Nieuwsblad

 

Vlaming aan roer van nieuw cruiseschip MS Koningsdam

Het nagelnieuwe cruiseschip MS Koningsdam wordt vrijdag 20 mei 2016 in Rotterdam gedoopt door de Nederlandse koningin Máxima. Een kippenvelmoment voor Kevin Beirnaert uit Heusden (Destelbergen), als ‘staff captain’ tweede in bevel op het topschip van Holland America Line.

En zeggen dat Beirnaert zijn zeemanscarrière startte op een containerschip. “Bij Ecua¬do¬rian Line was ik de enige Belg tussen uitsluitend Filipijnen en Russen”, vertelt hij ons, terwijl we genieten van het fenomenale uitzicht van op de navigatiebrug. “Daarna voer ik drie jaar mee op een baggerschip van Jan De Nul bij de aanleg van de palmboomvormige eilanden voor de kust van Dubai. In 2006 stapte ik over naar Holland America Line. Van containers naar luxecruises: een groter contrast is niet denkbaar.”

De doopplechtigheid van de MS Koningsdam is vrijdag vanaf 10.30 uur live te volgen via www.hollandamerica.com

 

Als staff captain moet Kevin Beirnaert op elk moment de taken van de kapitein kunnen overnemen

 

12 mei 2016

Cruise Connection Press

 

Harmony of the Seas is klaar voor haar Europees seizoen

STX France in St. Nazaire heeft donderdag 7 mei de Harmony of the Seas opgeleverd. Duizenden arbeiders van de scheepswerf, onderaannemers en leveranciers hebben 32 maanden gewerkt aan de bouw van ’s werelds grootste en meest innovatieve cruiseschip. Harmony of the Seas wil het beste van het beste bieden. Het schip bundelt niet alleen de voorzieningen en ‘omgevingen’ van de Oasis-klasse en de innovaties van de Quantum-klasse, maar kreeg er ook nog enkele opvallende nieuwe attracties bij waaronder The Ultimate Abyss, de hoogste glijbaan op zee.

 

Harmony of the Seas telt maar liefst 23 zwembaden en bubbelbaden, waterglijbanen en surfsimulatoren. Gasten kunnen er terecht op een ijspiste, zipline, minigolf of basketbalveld en vinden er meer dan 30 bars en lounges en 20 eetgelegenheden waaronder het moleculaire restaurant Wonderland en het populaire Jamie’s Italian van celebrity-chef Jamie Oliver.

Een van de meest opvallende voorzieningen is Central Park, een levende binnentuin met meer dan 10.500 planten, struiken en bomen die tot 6 meter hoog zijn. Ook aan entertainment is er geen gebrek met spectaculaire water- en duikshows in het AquaTheater, een schaats-extravaganza op de kunstijsbaan en Broadwayproducties waaronder de hitmusical Grease.

Het nieuwste vlaggenschip van Royal Caribbean verzorgt de volgende weken enkele korte trips in West-Europa en krijgt daarna Barcelona als thuishaven voor 34 weekcruises in de westelijke Middellandse Zee. Eind oktober steekt Harmony of the Seas de Atlantische Oceaan over richting Fort Lauderdale en het Caraïbisch gebied.

Harmony of the Seas is 361 meter lang en 65 meter breed. Het schip kan tot 6.780 passagiers ontvangen. 2.100 bemanningsleden uit 77 landen staan klaar om de gasten tijdens hun cruise te verwennen.

Voor meer info kan u steeds terecht bij Cruise Connection die in België en het Groothertogdom Luxemburg optreedt als generaal agent voor Royal Caribbean International.

 

26 november 2015

Cruise Connection Press

 

Azamara Journey en Azamara Quest krijgen een tweede leven

 

-Twee boetiekschepen gaan begin 2016 naar de werf.

-Alle kajuiten en publieke ruimtes worden gerenoveerd.

-Gasten genieten van nieuwe en vernieuwde restaurants.

Onder het motto ‘Reimagine Azamara’ gaan Azamara Journey en Azamara Quest begin 2016 naar de werf voor een grondige revitalisering. De boetiekschepen worden van boeg tot achtersteven onder handen genomen. Daarbij worden zowel de publieke ruimtes als de kajuiten en suites vernieuwd.

 

Tijdloze en elegante accommodatie

 

Azamara Club Cruises contacteerde de meest toonaangevende hoteldesigners om de hutten en suites om te toveren tot moderne oases op zee. De meubelen, stoffen en kleuren moesten een sfeer uitstralen die zowel comfortabel als tijdloos en elegant zijn. De badkamers worden heringericht met een efficiënter gebruik van de ruimte. Nieuw zijn twee Spa Suites die aansluiten bij de Sanctum Spa. Gasten in deze accommodatie genieten in de douche of het bad van een adembenemend zeezicht. Wie straks in deze spa suites verblijft, geniet bovendien van een reeks unieke wellnessvoorzieningen.

 

De Club World Ocean en Owner Suites worden helemaal gestript. Salontafels, consoles en eettafels worden vervangen door modern meubilair. De licht- en klankinstallaties in de suites worden eveneens vernieuwd en zullen een uitnodigende en ontspannen sfeer creëren. De badkamers worden niet alleen gerenoveerd, maar ook uitgebreid. De Club Continent Suites krijgen een al even ingrijpende facelift met nieuwe tapijten, meubelen en verduisterende gordijnen. Ook wie straks in een standaardhut verblijft, zal kunnen genieten van nieuw meubilair, verduisterende gordijnen, aangepast bedlinnen en een totaal gemoderniseerde badkamer.

 

Nieuwe en vernieuwde restaurants

 

Alle publieke ruimtes aan boord van de Azamara-schepen ondergaan een gedaantewisseling. De Pool Grill wordt omgeturnd tot The Patio waar gasten ’s avonds sfeervol in de open lucht kunnen dineren. Het zelfbedieningsrestaurant Windows Café krijgt frisse kleuren en meer tafels voor twee personen. Het aanpalende terras en de Sunset Bar ondergaan eveneens een verjongingskuur en worden dé ideale plek om na het avondmaal de zonsondergang te bewonderen. Ook voor Discoveries, het hoofdrestaurant aan boord van de Azamara-schepen, zijn een nieuwe aankleding en verlichting gepland, net als voor de Discoveries Bar die er straks heel wat hipper zal uitzien.

Helemaal nieuw wordt de Living Room, een restaurantconcept met gezellige zetels en sofa’s en een handbewerkte wijntafel. Overdag kunnen gasten in de Living Room terecht voor gebakjes en een ruime selectie thee en koffie. In de vooravond staan wijn en tapas op het menu. ’s Avonds wordt dit de plek voor een lichte maaltijd en een waaier aan entertainment.

 

Azamara Journey gaat in januari 2016 naar het droogdok in de Bahama’s en doorkruist de daaropvolgende maanden de Caraïben vooraleer het schip de Atlantische Oceaan oversteekt richting Europa. Het zusterschip Azamara Quest krijgt zijn verjongingskuur in april in Singapore en vaart van daaruit naar Europa voor het zomerseizoen. Intussen zijn trouwens alle Azamara-afvaarten voor 2016, 2017 én 2018 boekbaar.

 

Meer info over het geplande renovatieprogramma leest u in het bijgaande Engelstalige persbericht en op www.azamaraclubcruises.com/int/life-onboard/reimagine-azamara. Voor verdere inlichtingen kan u steeds terecht bij Cruise Connection, de generaal agent voor Azamara Club Cruises in België en het Groothertogdom Luxemburg.

 

 

 

1 mei 2015

"Anthem of the seas" aangemeerd in Zeebrugge.

 

Het is het grootste cruiseschip dat ooit halt hield in een Belgische haven.

Met een lengte van 348 meter en een breedte van 41 meter biedt "Anthem of the seas" ruimte aan 4.180 passagiers en 1.500 bemanningsleden. Het schip van Duitse makelij meerde, tijdens zijn tweede trip, aan in de haven van Zeebrugge. Het is, samen met de '"Quantum of the seas", een cruiseschip van een nieuwe generatie van rederij Royal Carribean.

 

Eerste officier op het schip, Stefaan Ysenbrandt, is zelf West-Vlaming. "Er is voor elk wat wils. Er zijn sportfaciliteiten, een pretpark, er valt culinair van alles te beleven..."

 

Tweede reis

Omdat het de eerste keer is dat de Anthem in Zeebrugge aanmeert, kreeg de kapitein een plaket overhandigd door havencommandant Amedé Van Herreweghe. Die verwelkomde het schip in de haven. Kapitein Claus Andersen apprecieerde de goede ontvangst en het incidentloze aanmeren. "Het schip is gebouwd in Duitsland. Op 10 april hebben we het in gebruik genomen. Dit is onze tweede reis, vanuit Southampton. Het is heel aangenaam om hier aan te komen", aldus de kapitein.

 

 

Nieuwigheden aan boord

Een aantal nieuwigheden aan boord van "Anthem of the seas" maken het een van de modernste cruises. Zo kan je in de iFly op het vijftiende dek een vrije val simuleren en in de North Star kan je op 90 meter boven het zeeniveau een 360° panorama bewonderen. ID-bandjes die met radiofrequentiegolven werken, zorgen dan weer voor een gebruiksvriendelijk alternatief voor het meezeulen van een portefeuille.

 

Het (op dit moment) derde grootste cruiseschip ter wereld vertrekt vanavond alweer uit de Zeebrugse haven.

 

14 maart 2016

Het Laatste Nieuws

 

Grootste cruiseschip heeft zelfs park aan boord

Het grootste cruiseschip dat ooit gebouwd is - de Harmony of the Seas - is eindelijk vertrokken voor een allereerste proefritje van drie dagen. Het schip, met 18 dekken, is zó gigantisch dat het zelfs een mini-versie van het Central Park in New York aan boord heeft. Er staan 52 grote bomen en 12.000 planten in.

 

Het schip heeft ook tal van ontspanningsmogelijkheden aan boord, of wat dacht u van een loopcircuit, een ijspiste, of een waterglijbaan die van het bovenste dek helemaal tot beneden gaat? Er zijn niet minder dan drie piloten aan boord, die vooral getraind zijn om met de computertechnologie om te gaan. Computers moeten het schip veilig uit de haven van Saint-Nazaire in het westen van Frankrijk, waar het werd gebouwd, loodsen.

 

Als het schip op 29 mei vertrekt voor de eerste échte cruise - van Southampton naar Rotterdam - zullen er bijna 6.000 passagiers aan boord zijn. Zij zullen allemaal een gps krijgen, om niet verloren te lopen op het gigantische gevaarte. Passagiers die geen venster hebben in hun kajuit, zullen op hun tv live-beelden te zien krijgen van de activiteiten op het dek. Als ze willen, kunnen ze zich door robots laten bedienen in de 'bionische bar'. Maar los daarvan zijn er ook 2.400 bemanningsleden aan boord, of vier per tien passagiers

 

31 oktober 2015

cruiseplus.be

 

Vernieuwd Panamakanaal bijna klaar

 

De werken voor het nieuwe Panamakanaal zitten in hun finale fase. De nieuwe sluizen zijn onder water gezet en begin 2016 starten de eerste vaartesten. De nieuwe sluizen en de verbreding van het bestaande kanaal maken deze vaarverbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan ook geschikt voor grotere cruiseschepen. Deze winter zullen cruiseschepen zo’n 220 keer door het Panamakanaal varen.

20 maart 2015

De Morgen:

"Belg gaat graag op cruise"

 

Belgische toeristen gaan steeds vaker op cruise. Maar liefst 73.000 landgenoten brachten vorig jaar hun vakantie door op een schip, een stijging met 55% in vergelijking met vijf jaar geleden.

De cijfers komen van de vakorganisatie Cruise Lines International Association (CLIA).

Ons land staat op twee in de lijst van landen waar cruisevakanties het sterkst in de lift ziten, na Frankrijk.

Het toegenomen succes heeft wellicht te maken met de grotere concurrentie tussen aanbieders ervan. De populariteit van de klasieke cruisebestemming, de Middelandse zee, neemt trouwens af. De Scandinavische landen zijn dan weer meer in trek.

 

 

 

8 mei 2015

 

Royal Caribbean bestelt vierde Quantum-schip

 

Royal Caribbean Cruises Ltd heeft op de Meyer Werft in Duitsland een vierde schip van de Quantum-klasse besteld. De ingebruikneming van het cruiseschip is gepland voor 2019.

De aankondiging weerspiegelt volgens Richard Fain, voorzitter en CEO van Royal Caribbean Cruises Ltd, het succes van de eerste twee schepen van de Quantum-klasse. Zowel reisagenten als klanten reageerden bijzonder enthousiast op de vele innovatieve voorzieningen aan boord van Quantum of the Seas en Anthem of the Seas, waaronder de iFly, een vrije val-simulator, North Star, een glazen uitkijkcapsule die de gasten optilt tot 90 meter boven het zeeniveau en Seaplex, een binnenspeeltuin waar de passagiers onder meer met botsauto’s kunnen rijden. De Quantum-klasse schepen tellen 16 passagiersdekken, zijn 348 meter lang en 41 meter breed. Ze bieden plaats aan 4.180 passagiers en 1.500 bemanningsleden.

Het vierde schip van de Quantumklasse zal alle revolutionaire voorzieningen omvatten van zijn zusterschepen. Daarnaast wil Royal Caribbean het smart ship-concept verder uitbouwen. Het vaartuig belooft dan ook een baanbreker te worden op het vlak van technologie en faciliteiten.

Quantum of the Seas vaart deze maand vanuit New York naar haar nieuwe thuishaven Shanghai. Anthem of the Seas cruiset nog tot eind oktober vanuit Southampton naar Zuid-Europa en de Middellandse Zee. In het najaar steekt het schip de Atlantische Oceaan over naar Cape Liberty Cruise Port. Vanuit New York stelt Anthem of the Seas cruises voor naar Canada/New England, Bermuda, de Caraïben en de Bahama’s. Ovation of the Seas die in april 2016 de Meyer Werft verlaat, zal vanuit Tianjin varen.

Meer info leest u in het Engelstalige persbericht in bijlage. Voor verdere inlichtingen en bijkomend fotomateriaal kan u steeds contact opnemen met Cruise Connection, de generaal agent voor Royal Caribbean in België en het Groothertogdom Luxemburg.

 

 

15 maart 2016

Cruise Connection Press

 

Royal Caribbean in 2016-2017 met 15 schepen naar de Caraïben

 

-15 innovatieve cruiseschepen bezoeken de Caraïben

-Drie Oasis-klasse schepen varen vanuit Florida

-Oasis of the Seas krijgt Port Canaveral als thuishaven

Royal Caribbean wordt al twaalf jaar op rij uitgeroepen tot beste rederij die met grote schepen de Caraïben doorkruist. De maatschappij bevestigt tijdens het seizoen 2016-2017 deze leiderspositie met niet minder dan 15 van ’s werelds meest innovatieve schepen. Die bieden onvergetelijke Caraïbische vakanties aan langs 39 spectaculaire havens in 20 landen.

Oasis of the Seas en Allure of the Seas stellen vanuit Port Everglades in Fort Lauderdale tijdens de zomer 2016 één route naar de westelijke Caraïben en twee nieuwe vaarschema’s naar de Oostelijke Caraïben voor. Voor het winterseizoen 2016-2017 krijgt Allure of the Seas het gezelschap van Harmony of the Seas, het derde schip van de Oasis-klasse dat volgende lente van stapel loopt. Aansluitend herpositioneert Royal Caribbean Oasis of the Seas voor het winterseizoen in Port Canaveral aan Florida’s Space Coast.

Anthem of the Seas, het tweede schip van de Quantum-klasse, vaart het jaar rond vanuit Cape Liberty nabij New York naar de Caraïben, Bermuda, Canada en New-England. Adventure of the Seas – het hele jaar door - en Jewel of the Seas – tijdens de winter – stellen vanuit San Juan weekcruises voor door de Zuidelijke Caraïben.

Royal Caribbean biedt korte en langere cruises naar de Caraïben aan vanuit Cape Liberty Cruise Port nabij New York, Port Canaveral, Tampa, Port Everglades, Miami, Galveston en San Juan. Op de meeste vaarschema’s bezoeken de schepen Royal Caribbean’s particuliere eiland CocoCay of haar exclusieve strandbestemming Labadee. Aan boord van de schepen vinden gasten een ongeëvenaarde aanbod aan innovatieve voorzieningen, Broadway-entertainment en animatieprogramma’s voor zowel gezinnen als avontuurlijke vakantiegangers.

 

19 januari 2016

De Standaard

 

MSC Cruises (voorlopig)niet meer naar Turkije

 

De Italiaanse cruisemaatschappij MSC Crociere heeft dinsdag meegedeeld dat de aanlegplaatsen in de Turkse havens tot nader order zullen geschrapt worden. De beslissing werd genomen na de zelfmoordaanslag vorige dinsdag in Istanboel, die het leven kostte aan tien Duitse toeristen en werd opgeëist door de jihadisten van de Islamitische Staat.

“MSC Crociere komt tegemoet aan de toenemende bezorgdheid van onze passagiers door de recente aanslag in Istanboel”, aldus de rederij in een communiqué.

De beslissing heeft vanaf 26 maart een impact op de route van de MSC Magnifica, die Venetië als thuishaven heeft. De wekelijkse tussenstops in de steden Istanboel en Izmir worden vervangen door stops in de Griekse hoofdstad Athene en Mykonos, het Griekse eiland in de Egeïsche Zee.

 

12 september 2015

Het Laatste Nieuws:

"Leer koken op cruise"

 

Cruiserederij Regent Seven Seas Cruises lanceert in 2016 het nieuwe schip Explorer met aan boord de grootste suite die op een cruiseschip te vinden is.

In de suite beschikken de gasten naast twee slaapkaers en een veranda ook over een Steinwaypiano, een door glas omgeven zonneruimte en een privéspa met ongelimiteerde spabehandelingen.

Ook de andere gasten mogen op een primeur rekenen: de eerste culinaire kookschool! In de Culinary Arts Kitchen (foto???) kun je aan een van de 18 individuele kookplekken gerechten leren bereiden. Dat doe je tijdens een resem workshops over diverse thema's, zoals vis- en schaaldieren, grillgerechten of minidesserts. Op bepaalde bestemmingen leer je zelfs hoe je lokale streekgerechten moet klaarmaken.

 

 

 

.

19 maart 2015

Het Laatste Nieuws:

"5.000 meer Belgen gaan op cruise"

 

In 2014 zijn 77.000 Belgen op cruise gegaan. Dat zijn er 5.000 meer dan in 2013, een stijging met 6.6%. Dat is opmerkelijk vermits in bijna alle omringende landen de markt een dalende trend vertoont.

De stijging bij ons heeft onder meer te maken met verbeterde economische voruitzichten en meer keuze uit schepen en bestemmingen.

Home > Cruisetips > Cruiseroutes > Rederijen en schepen > Riviercruises > Reportages > Nieuws >

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

copyright cruisetips.be