Naar de Caraïben, de Noorse fjorden of de Middellandse Zee?


Er zijn cruises voor alle seizoenen. Alle cruisemaatschappijen houden bij hun aanbod uiteraard rekening met het weer in de regio waar zij cruises aanbieden. De meeste cruisereizigers zoeken immers de zon op.

De populairste bestemmingen (van Europeanen) per seizoen zijn de Middellandse Zee, de Noorse fjorden en de Baltische steden van mei tot oktober, en de Caraïben van november tot april.

Waarheen wil jij?

De Caraïben


De Caraïben zijn dé droombestemming voor de meeste cruiseliefhebbers. Barbados, Sint-Maarten, de Kaaiman- en de Maagdeneilanden spreken tot ieders verbeelding. Maar er zijn veel mooiere, minder bekende eilanden.

Lees meer over de mooiste eilanden en cruisehavens in de  Caraïben >

De Indische Oceaan


Enkele van de meest tot de verbeelding sprekende droomeilanden liggen hier: Mauritius, de Maldiven, de Seychellen ..

Hier stellen we die allemaal, in alfabetische volgorde, aan je voor.

Rondom de Indische Oceaan, op het Afrikaanse en Indische vasteland, liggen ook een aantal boeiende havensteden zoals Mumbai (India), Durban (Zuid-Afrika), Maputo (Mozambique)...

Lees meer > 

De Canarische eilanden


De Canarische Eilanden (Islas Canarias) liggen in de Atlantische Oceaan,zo’n 100 km ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. De eilanden zijn een van de populairste bestemmingen voor zonnevakanties én voor betaalbare cruises.

Cruises naar de Canarische eilanden doen vaak ook Funchal, de hoofdstad van Madeira aan, en soms Cabo Verde (Sao Vicente of Santigao).

Lees meer >

Door het Panamakanaal


Cruises doorheen het Panamakanaal zijn vooral bij Amerikanen en Canadezen erg populair. Voor Europeanen zijn ze over het algemeen vrij duur (vooral vanwege de vluchten). Je kan kiezen tussen de route van het westen naar het oosten (vaak van San Diego naar Miami) of van het oosten naar het westen (van Fort Lauderdale of Mimai naar San Diego, Los Angeles, San Francisco, soms zelfs tot Seattle.

Lees meer >

De mooiste eilanden  en havensteden in Azië


Azië is een tot de verbeelding sprekend exotisch continent, met heel uiteenlopende culturen, talrijke wereldsteden met een eeuwenoude geschiedenis, prachtige landschappen en romantische zonsondergangen. Een topbestemming voor cruises.

Lees meer>

De Middellandse Zee


Barcelona, Valencia, Mallorca, Marseille, Genua, Rome, Venetië, Dubrovnik, Santorini, Athene, Istanboel... Nergens liggen de toeristische tekpleisters zo dicht bij elkaar als in de Middellandse Zee.

Lees meer over de eilanden en cruisehavens in de Middellandse Zee >

Trans-Atlantische cruises


In de lente en de herfst 'herpositioneren' vele rederijen hun schepen. Ze varen dan vanuit het Caraïbisch gebied naar Europa of omgekeerd. Daarbij moet de Atlantische Oceaan overgestoken worden, vandaar de naam 'Trans-Atlantische cruises'. Die zijn relatief goedkoop, omdat er minder havens aangedaan worden. Een aanrader voor de liefhebbers van rust en lekker eten.

Lees meer >


De Perzische Golf (Abu Dhabi, Dubai, Qatar...)


De Perzische Golf ligt tussen het Arabisch Schiereiland en Iran. Er grenzen enerzijds een aantal staten aan die nog niet echt cruisebestemmingen zijn (Irak en Iran bijvoorbeeld) maar anderzijds ook landen en steden die sinds enkele jaren bijzonder in trek zijn: vooral Dubai, maar ook Bahrein, Abu Dabi en Doha (Qatar).

Lees meer >

De oostkust van de USA & Canada


Cruises langs de oostkust van de USA tot in Canada zijn vooral in de herfst populair. In het noorden van de States en in de Canadese provincie Québec is het dan Indian Summer en kan je vanop het schip genieten van de prachtige herfstkleuren op de oevers. Maar steden als Miami, Charleston, New York, Newport, Québec en Montreal zijn het hele jaar door wel een bezoek waard.

Lees meer >

Engeland, Ierland, Schotland en Ijsland


Niet direct voor zonnekloppers maar liefhebbers van historische steden en prachtige landschappen komen zeker aan hun trekken tijdens een cruise rond de Britse eilanden.

Vaak in combinatie met Ijsland of met enkele Noorse fjorden.

Lees meer >

Australië en

Nieuw-Zeeland


Als het in Europa winter is, is het in Australië en Nieuw-Zeeland zomer. Dat is dan ook de beste en de populairste cruiseperiode in die regio.

Wereldsteden als Sydney en Melbourne en de schitterende natuur van Australië en Nieuw-Zeeland... dit zijn topbestemmingen. Maar wel duur.

Lees meer>

De Stille Oceaan


Hawaï en Tahiti zijn twee tot de verbeelding sprekende eilanden(groepen).

Vanuit Europa is het een hele reis maar via de USA en Australië kan je prachtige en al bij al betaalbare cruises naar die droomeilanden boeken, Gauguin en Jacques Brel achterna.

Lees meer >

Naar Alaska!


Cruises naar Alaska, vanuit Seattle of Vancouver naar Anchorageof Seward, via de 'Inside Passage' zijn volgens velen de mooiste cruises ter wereld. En dat is misschien wel waar, want de natuurpracht van bergen, fjorden, gletsjers, bossen, meren (en soms walvissen),is ohier indrukwekkend. Maar, je moet wel wat geluk hebben met het weer,  of je ziet weinig of niets.

Lees meer >

De westkust van Amerika & Mexico


De westkust van Amerika biedt voor elk wat wils: wereldsteden als Vancouver, Seattle, San Francisco, Los Angeles en San Diego, historische plaatsen zoals Astoria en Eureka, en strandbestemmingen: Santa Brabara en Santa Catalina in California en Ensenada, Acapulco en vele andere aan de Mexicaanse Riviera.

Lees meer over de mooiste en interessantste havensteden>

Zuid-Amerika en Antarctica


Vanuit diverse Noord-Amerikaanse havens kan je via Panama, Ecuador, Peru, Chili en het zuiden van Argentinië tot in Antarctica cruisen.

Zowel de westkust als de oostkust van Zuid-Amerika zijn een droombestemming voor tijdens onze wintermaanden.

Lees meer >