De vele voordelen van een suite


Als we een cruise boeken, kiezen wij in principe altijd voor een gewone binnenkajuit, omdat we daar toch alleen maar moeten zijn om te slapen, te douchen en ons om te kleden. Een enkele keer, als er een grote korting op was, hebben we wel eens een kajuit met een venstertje geboekt en zelfs een keer een balkonkajuit. Maar aan een suite (dat is meestal de hoogste categorie) hadden we nog nooit gedacht. Die kosten het dubbele tot het drievoudige van een binnenkajuit en dat vinden we veel te veel.

 

Maar de laatste jaren krijg je bij diverse rederijen, kort voordat de cruise vertrekt, de mogelijkheid om een bod te doen op balkonkajuiten of suites die nog vrij zijn.

Vorig jaar (september 2023) deden wij voor onze cruise met de Norwegian Gem (lees hier meer daarover >>>)een bod voor een upgrade naar een balkonkajuit maar dat werd niet aanvaard.

Deze keer, voor de cruise met de MSC Lirica (Pasen 2024, hier lees je meer daarover >>>) waren alle balkonkajuiten verkocht, maar mochten we een bod doen voor een upgrade naar een suite. En voorwaar, ons bod, dat zelfs lager lag dan de prijs van een balkonkajuit, werd aanvaard. We hebben dus een weekje kunnen genieten van een AUREA-suite, zo heet dat bij MSC Cruises. En dat gaat gepaard met heel wat voordelen.

 

Voordeel 1

Een eerste voordeel was dat we konden profiteren van “Priority boarding en bagage drop off”. Spijtig genoeg liep dat helemaal verkeerd. Bijna al het personeel achter de incheckbalie was nieuw zodat het daar een en al chaos was. We hebben onze bagage moeten achterlaten zoals iedereen en konden wel snel aan boord geraken, maar dat was alleen maar omdat we er vroeg waren.


Voordeel 2

Aan boord zelf hadden we dus een grote suite, ruim dubbel zo groot al een binnenkajuit, met een grotere badkamer, een dressing in plaats van een gewone kleerkast, een groot tweepersoonsbed en nog een uitklapbaar tweepersoonsbed en een balkon.


Voordelen 3 en 4

Er lag een mooi welkompakket in de kajuit, met een fles heel goede prosecco en wat lekkere chocolade.

Er waren ook 2 badjassen en 2 paar zachte slippers voorzien (dat had eigenlijk 4 en 4 moeten zijn).


Voordeel 5 

Een volgend voordeel is dat je als AUREA-gast mag gaan dineren wanneer je wil. Bij MSC heet dat My Choice Dining, en het restaurant dat ons werd toegewezen was L’Ippocampo. Lekker, echt lekker.

Dat je zelf mag kiezen wanner je ’s avonds gaat eten is echt wel interessant, want meestal (behalve bij Norwegian Cruise Line en de heel dure rederijen) moet je kiezen tussen twee vaste dinerzittingen: om 18.30 of om 20.30 uur. En dan mis je ofwel de laatste uren zon, ofwel het vroege of late optreden die avond.


Voordeel 6

Nog een voordeel verbonden aan een AUREA-suite is dat je gratis toegang hebt tot de thermische zone, d.w.z. sauna en hammam. Dit geldt wel alleen voor volwassenen. Je kan ook korting krijgen op allerlei soorten massages.


Voordeel 7

Wie in een AUREA-suite verblijft mag ook naar de fitness vanaf 14 jaar, anders is dat maar vanaf 16 jaar. Dit voordeel was wel niet duidelijk doorgegeven aan het personeel van de fitnesszaal, niet iedereen wou Mon (bijna 15) toelaten.


Voordeel 8

Een volgende ook heel interessant voordeel: toegang tot het exclusieve AUREA-zonnedek, met ‘cocons’ voor twee à drie personen, duurdere ligstoelen, speciale handdoeken, en een aparte bar. Zeker op zeedagen, als iedereen een plaatsje zoekt om te zonnen, is dit wel aangenaam.


Voordeel 9 

AUREA-gasten krijgen ook korting op drankenpakketten en op flessen wijn, maar we hadden al een drankenpakket dat inbegrepen was in onze oorspronkelijke prijs.

 

Voordeel 10

Nog een voordeel: gratis ontbijt in de kajuit. Daar hebben we geen gebruik van gemaakt omdat de kinderen liever in het buffetrestaurant gingen eten, waar ze drie vier keren konden gaan aanschuiven om spek met eieren, wafels met slagroom, pannenkoeken met chocoladesaus, koffiekoeken, witte bonen in tomatensaus en dergelijk te eten. Ook fruit, maar met mate.


Voordeel 11

Een laatste voordeel, waarvan we ook al geen gebruik gemaakt hebben is het Pillow Menu. Er lagen een zestal verschillende kussens op de bedden, het ene wat zachter het andere wat harder. De bedoeling is dat je laat weten welke kussens je het liefste hebt, maar we sliepen zo al goed genoeg.