MSC Euribia: nieuw vlaggenschip van MSC Cruises in Kopenhagen gedoopt door Sophia Loren


Al het 19de schip van MSC Cruises dat door Sophia Loren gedoopt werd

De doopceremonie van het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, de MSC Euribia, vond plaats op 8 juni 2023 in Kopenhagen. MSC Cruises nodigde hiervoor talrijke gasten uit: hoogwaardigheidsbekleders uit de stad en de regio, belangrijke reispartners, internationale media (waaronder de redactie van Cruisetips.be) en tal van bekende namen, met in de eerste plaats Hollywoodster en Oscar-winnares Sophia Loren. De Italiaanse actrice (geboortejaar 1934) heeft een langdurige persoonlijke relatie met de cruisemaatschappij en speelde voor de 19de keer de rol van meter.


Sarah Grünewald, een bekende Deense televisiepresentatrice, actrice en model, trad op als ceremoniemeester. Tijdens het evenement konden de gasten de aloude traditie meemaken van het breken van een fles champagne op de boeg van het schip, genieten van een uitstekend galadiner en van live entertainment en optredens van onder meer Tony Hadley (de zanger van de in de jaren 80 populaire band Spandau Ballet) en een speciale dj-set om de avond af te sluiten door de (naar het schijnt) wereldberoemde Franse dj Bob Sinclar.


Ecologisch en hypermodern

De MSC Euribia is het tweede schip van MSC Cruises dat wordt aangedreven door LNG. Het schip is ook uitgerust met hypermoderne milieuvriendelijke technologieën zoals geavanceerde faciliteiten voor afvalwaterbehandeling, afvalbeheer, energie-efficiënte functies en walstroomverbindingen (om nul-emissie mogelijk te maken in havens waar walstroom

beschikbaar is).

 

Meer hierover lees je in ons interview met de ceo van MSC Cruises Benelux Frank Van Den Steen >>>, en in ons artikel: MSC Euribia: onze Top 15 >>>

 

De MSC Euribia symboliseert de grote inzet van de rederij voor de bescherming van de oceanen. Daarom werd Kopenhagen gekozen als locatie voor de lancering: die stad heeft niet alleen een rijk maritiem verleden, Denemarken is ook een land met een groot respect voor de zee en een focus op duurzaamheid.

Het opvallend fresco (zie foto bovenaan) op de romp van het schip verzinnebeeldt het engagement van MSC Cruises voor de bescherming en het behoud van het complexe mariene ecosysteem.

De naam van het schip verwijst naar de oude godin Eurybia die de wind, het weer en de sterrenbeelden gebruikte om de zeeën te beheersen.

 

Uitgebreide en gevarieerde voorzieningen aan boord

De passagiers kunnen genieten van een uitgebreide verscheidenheid aan voorzieningen en entertainment.

Het kloppende hart van de MSC Euribia is de (al van andere MSC-schepen bekende) Promenade met een indrukwekkende led-skydome en een uitgelezen keuze aan boetieks, restaurants, bars... (op het schip zijn er maar liefst 21 bars en lounges).

 

Het theater telt 954 zitplaatsen en biedt elke avond live entertainment. Verder zijn er 5 zwembaden en een riant  AquaPark rond het thema ‘koraal’. En in het MSC Foundation Centre kunnen kinderen deelnemen aan educatieve spelletjes over het milieu.

 

Bekroond kinder- en gezinsaanbod 

Voor kinderen is er nog heel veel meer te beleven

 

De Baby Club Chicco Eco: een speelruimte voor baby’s en peuters tot drie jaar oud, met diverse veilige en milieuvriendelijke speeltjes; de Mini Club (3 tot 6 jaar); de Juniors Club (7 tot 11 jaar); de Young Club (12 tot 14 jaar); de Teens Club (15 tot 17 jaar) en het Teens Lab (12 tot 17 jaar).

 

Het MSC Foundation Youth Centre: een ruimte waarin kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten die zowel leuk als educatief zijn en die hen meer leren over het belang van het milieu. Volwassenen vinden hier informatie over de programma’s en doeleinden van die MSC Foundation.

 

De Teens Club Extra Space: de zone voor de tieners, met tal van leuke games en spelletjes, waaronder PlayStation 5, Xbox Series X, Nintendo Switch, VR, tafelvoetbal, tafeltennis en nog veel meer.

 

World Quest: een spelshow op basis van een interactieve reis doorheen het schip, en een quiz over wereldwijde geografie en trivia. De winnaars maken kans op mooie prijzen.

 

Caravaggio: een detectivespel waarin de spelers moeten uitvinden hoe een waardevol schilderij uit een museum is gestolen, en de dief te pakken krijgen.

 

Z Active: een sportprogramma voor zowel kinderen als tieners, met voetbal, basketbal, zorbbal, pickleball en hoverboards.

 

MasterChef at Sea Juniors: de cruiseversie van de tv-show ‘MasterChef’; een kookwedstrijd voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud. Met gezonde ingrediënten en recepten.

 

MSC Dance Crew: een danswedstrijd in samenwerking met Fremantle, de productiemaatschappij achter tv-shows als ‘Idols’, ‘The X Factor’ en de ‘Got Talent’-series. Teams van tieners van 10 tot 17 jaar strijden om de titel ‘Danscrew van het Jaar’.

 

Cabin 12006 - The Secret Game: een spel gebaseerd op de originele webserie ‘Cabin 12006’ van MSC Cruises, waarin mysteries aan boord moeten opgelost worden op basis van een combinatie van muziek, video’s, TikTok-uitdagingen en geheugenspelletjes.

 

Break the Wall. Hightech: een spelshow waarbij de deelnemers voor een grote ‘technologische muur’ staan die bepaalt welke opdrachten ze op het podium moeten uitvoeren. Het publiek treedt op als jury.

 

Doremiland: in alle kajuiten met kinderen en tieners wordt een documentaire uitgezonden die een blik achter de schermen biedt van het gezinsaanbod van MSC Cruises.

 

Drone Academy 2.0: een hightech estafetterace voor drones met fluo-effecten en oplichtende drones, POV-camera’s en VR. Teams van passagiers moeten proberen zo snel mogelijk hun weg te vinden langs 15 hindernissen.

 

Wie durft nog beweren dat cruises vervelend kunnen zijn?
De MSC Euribia begon op 10 juni aan haar eerste seizoen in Noord-Europa, met cruises van 7 nachten vanuit Kiel en Kopenhagen naar de Noorse Fjorden waaronder Geiranger, Ålesund en Flam.

 

 

 

Over MSC Cruises

MSC Cruises is het derde grootste cruisemerk ter wereld. Het is trendsetter in Europa, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Zuidelijk Afrika en verovert stilaan ook het Caraïbisch gebied, Noord-Amerika en het Verre Oosten.

MSC Cruises heeft een moderne vloot van 21 schepen die naar verwachting zal groeien tot 23 cruiseschepen in 2025. Er bestaan al concrete plannen voor nog eens zes schepen tegen 2030.

MSC Cruises zet zich al geruime tijd in voor het milieu en focust tegen 2050 op een netto nuluitstoot voor haar activiteiten . Het bedrijf investeert daarvoor in geavanceerde milieuvriendelijke maritieme technologieën.


Tekst: redactie cruisetips.be

Foto's: MSC Cruises en Cruisetips.be

Home >      Cruisetips >     Cruiseroutes >      Rederijen en schepen >      Riviercruises >        Reportages >        Nieuws >---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

copyright cruisetips.be