Een aanrader: Norwegian Cruise Line en de

Norwegian Sky

No limits voor de Norwegian Sky


In oktober ’22 kozen voor de Caraïben, dat is onze favoriete bestemming, en voor de Norwegian Sky, omdat we heel goede herinneringen hebben aan een cruise met de Norwegian Jade én er nog twee CruiseNext-vouchers die bijna vervielen op onze Norwegian-account stonden.

Norwegian Cruise Line (NCL) is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, een Amerikaanse rederij met hoofdzetel in Miami. De schepen varen onder de vlag van Bermuda. De oprichter van de rederij, in 1966, was wel een Noor: Knut Kloster.

 

Dit zijn onze 5 redenen om NCL en de Norwegian Sky aan te bevelen

 

1. Freestyle Cruising

Norwegian introduceerde het zogenaamde ‘freestyle cruising’ en zorgde hiermee voor een kleine revolutie in de cruisewereld door de vaste dinertijden en kledingvoorschriften af te schaffen. De cruisereiziger mag volledig vrij beslissen waar, wanneer en met wie hij gaat eten. Bij de meeste andere cruiserederijen moet je kiezen tussen een vroege (18.30 u. of 19 u.) of een late (20.30 u. of

21 u.) ‘zitting’ en krijg je een tafel toegewezen.

 

 

2. Ruime keuze aan restaurants

Je mag niet alleen zelf kiezen waar en wanneer je wil gaan dineren, er is ook een uitgebreide keuze aan restaurants. Op de grotere Norwegian-schepen zijn er tot 21 restaurants, op de kleinere Norwegian Sky 10.

De Norwegian Sky heeft, zoals het gros van de cruiseschepen, een groot buffetrestaurant, gedeeltelijk binnen gedeeltelijk buiten, en twee hoofdrestaurants: Crossings en Palace. Daarnaast zijn er enkele specialiteitenrestaurants (waarvoor je wel moet bijbetalen). Wij gingen dineren in Le Bistro (Frans), in Cagney’s (Amerikaans dus steak) en in La Cucina (Italiaans). Telkens bijzonder lekker. Maar ook in het buffetrestaurant is het eten altijd uitstekend.

 

 3. Geen te groot schip

We houden niet zo van de supergrote cruiseschepen die de laatste jaren gebouwd worden, met meer dan 6.000 passagiers. De Norwegian Sky is een middelgroot schip met maximum 2.000 passagiers en bijna 1.000 bemanningsleden. Die verhouding van 1 bemanningslid op 2 passagiers voel je ook aan boord: je wordt hier beter ‘verzorgd’ dan bij bv. Costa of MSC Cruises, waar die verhouding 1 op 3 tot zelfs bijna 1 of 4 is.

De bemanning op de schepen van Norwegian is nog net iets vriendelijker en behulpzamer dan die op andere cruiseschepen, wat zorgt voor een erg aangename en ongedwongen sfeer aan boord. Je legt tijdens cruises van Norwegian ook veel gemakkelijker contact met andere passagiers dan op andere cruises.

 

 

4. Je vindt zeker een bar met muziek die je graag hoort

Op de Norwegian Sky zijn er 12 bars en lounges, met op diverse plaatsen livemuziek, zodat iedereen wel een plekje naar zijn zin vindt. Er is ook een Starbucksbar.

 

5. Er zijn voldoende 'quiet zones' op het schip

Op sommige cruiseschepen is het moeilijk om een plaatsje te vinden waar je rustig een boek kan lezen zonder gestoord te worden door de ambiance rond het zwembad. Op de Norwegian Sky is een groot deel van dek 12 ingericht als stiltezone en kan je, als het te warm of te nat is, ook rustig zitten in de ruime Spinnaker Lounge (dek 11, zie foto) en in de Card Room op dek 6. 

 


Voor ons zijn die minder belangrijk, maar het schip biedt eveneens heel wat sport- en ontspanningsfaciliteiten, zoals een golf-afslagplaats met net, een groot fitnesslokaal, twee buitenzwembaden, vijf hottubs, een sauna, een basketterrein en een joggingbaan. Uiteraard is er ook een groot casino aan boord, een kleine bibliotheek, en een internetcafé.

 
De kajuiten van de Norwegian Sky zijn niet erg groot, maar er is voldoende (berg)ruimte voor twee personen. Norwegian Cruise Line staat bekend om haar unieke faciliteiten voor single-reizigers: er zijn vrij veel solokajuiten en specifieke activiteiten voor mensen die alleen reizen.

 

Het entertainment tijdens deze cruise was wel wat te Amerikaans (er waren bijna uitsluitend Amerikanen aan boord), maar gelukkig was er een Jamaicaans groepje (Natural Mystic) aan boord dat ons dagelijks aangenaam verraste met reggae en andere toffe muziek.