Aan boord van de MSC GRANDIOSA:

dit vonden wij tof

De MSC Grandiosa, het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises, heeft zo’n uitgebreid aanbod aan diensten en voorzieningen, dat het ruimschoots aan iedere eis van de hedendaagse cruisereiziger kan voldoen. Alles wat dit schip te bieden heeft aan innovaties, smart technologie, culinaire gastronomie, entertainment enzovoort vind je uitgebreid beschreven op de www.msccruises.be. Hier volgt onze eigenzinnige selectie van wat wij, de redacteurs van cruisetips.be, tof vonden aan dit schip, tijdens de drie dagen dat we aan boord waren begin november 2019.


1. Ledkoepel boven de promenade

Het gebogen ‘plafond’ van de 3 verdiepingen hoge en 112 meter lange promenade bestaat uit ledverlichte panelen waarop doorlopend foto’s, soms video’s en tijdens feestjes een echte lightshow geprojecteerd worden. Deze digitale hemel is bijzonder mooi en vaak ronduit spectaculair. Een absolute topper.2. Innovatieve liften

Dit hadden we nog nooit gezien: liften die je alleen aan de buitenkant kan bedienen. Je duwt op het nummer van het dek waar je naartoe wil, en de display verwijst je naar de lift (meestal zijn ze gegroepeerd per 6) die je naar daar zal brengen. Gedaan met rondkijken naar alle liften om te zien welke er eerst zal aankomen. Een heel handig systeem.

3. Kunst aan boord

Alle dekken met kajuiten zijn genoemd naar een schilder. Het onze (dek 13) heette Goya, de andere Caravaggio, Monet, Van Gogh, Miro, Dali, Raffaello, Magritte, Cezanne, Velazquez en Gauguin. In alle gangen en patio’s hangen kopies van de beroemdste werken van die schilders, maar dan wat bijgewerkt, waardoor er telkens een (deel van) een cruiseschip te zien is. Heel knap gedaan.

En dan heb je uiteraard nog de Art Wall in Atelier Bistro, waar je de twee jaar durende tentoonstelling ‘Degas Danse Dessin’ met 26 originele tekeningen van de gerenommeerde Parijse impressionist Edgar Degas kan bewonderen.

4. Chocolade en ijs van Jean-Philippe Maury

Niet goedkoop, maar toch een must: eens proeven van een stukje chocolade, een macaron of een bolletje (of twee) ijs van de wereldberoemde chocolatier en patissier Jean-Philippe Maury. Je kan vanop de promenade in het open atelier kijken naar de creatie van meesterwerkjes uit chocolade.
5. Swarovskitrappen

Dit hadden we al gezien op de MSC Preziosa, maar het blijft indrukwekkend: de letterlijk schitterende trappen waarvan de treden belegd zijn met Swarovskikristallen. Iedere trede zou zo’n 2.000 euro kosten, lazen we ergens.

Als je op deze trap, zoals vrijwel iedereen, een foto of een selfie wil nemen, moet je soms wel wat geduld hebben.

6. De bar van de Yacht Club en de Sky Lounge

Er zijn heel wat bars op de MSC Grandiosa, maar de twee gezelligste zijn toch die van de MSC Yacht Club (zie foto) en de Sky Lounge, een mooi ingerichte en heel aangename bar op het 18de dek, met uitzicht op het fantastische zwembad en op de zee. De perfecte plaats voor aperitief en digestief of voor een lekker drankje tussendoor.7. Cirque du Soleil at Sea

De MSC Grandiosa is het derde schip van MSC Cruises waar het onovertroffen Cirque du Soleil zes avonden per week en twee maal per avond twee gloednieuwe shows opvoert die exclusief voor MSC Cruises werden ontwikkeld. Achterin het schip werd daarvoor een tweede theater gebouwd.
8. Heel mooi zwembad

We hebben al heel wat cruiseschepen bezocht en bekeken, maar het buitenzwembad op de MSC Grandiosa is veruit het mooiste dat we al gezien hebben. Spijtig genoeg was het begin november wat te fris om het eens te

testen.

9. Veel activiteiten voor kinderen

Er zijn vijf Kids Clubs, elk voor een bepaalde leeftijdscategorie: de Baby Club (jonger dan 3 jaar) in samenwerking met Chicco, de Mini Club (van 3 tot 6 jaar) en de Junior Club (van 7 tot 11 jaar) in samenwerking met LEGO, de tienerclub (12 tot 14 jaar) en de Jongerenclub (15 tot 17 jaar).

Er worden regelmatig wedstrijden, spelen en feestjes georganiseerd speciaal voor de jeugd.10. Grote verscheidenheid aan kajuiten

Naast de gewone binnen-, buiten-, en balkonkajuiten herbergt het schip ook kleinere studio’s, grote familiekamers (we bezochten er een met 12 bedden) en diverse suites met grote balkons en eigen spa’s. En uiteraard is er ook hier, net als op de andere nieuwe schepen van MSC Cruises, een luxueuze maar toch betaalbare MSC Yacht Club.

Een speciale vermelding verdienen de uitstekende matrassen van Dorelan. Zelden zo relaxed geslapen.

 Een groot(s) schip met een kleine impact op het milieu
MSC Grandiosa laat zien dat een uiterst milieubewust cruiseschip maximale prestaties kan leveren, door gebruik te maken van energiezuinige systemen en innovatieve, maritieme technologie. Lees meer >>>

 

Home >      Cruisetips >     Cruiseroutes >      Rederijen en schepen >      Riviercruises >         Reportages >       Nieuws >---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

copyright cruisetips.be